Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Rene Rasmussen ny Team Essex kører

Danish
Touringcar
Challenge 

28/02/06 

Emnerne var mange, da afløseren for Jens Reno Møller skulle findes til Team Essex's DTC team, ud af de mange både hjemlige og internationale kørere, var det Rene Rasmussen teamet valgte til den ledige i BMW raceren.
 

Selv om DTC er noget relativt nyt endnu for Rene Rasmussen, han debuterede sidste sæson i en Toyota, så har han været med i både dansk og international motorsport på topplan i mange år.


Rene Rasmussen foran den Team Essex racer han skal køre i dette års DTC mesterskab.
(Foto: Motorsporten.dk)

Rene debuterede i Road Racing i 1983, og allerede i 1986 vandt han det første af mange danske mester skaber i inden for denne klasse. 1988 kom det første af en stribe nordiske nordiske mesterskaber.

I 2001 sadlede Rene om til fire hjul, her debuterede han i Ferrari Challenge klassen, også her blev det hurtigt til et mesterskab, det var i 2002, og denne bedrift gentog han i 2004, hvor han vandt 'den store' klasse.

2005 debuterede han som nævnt i Danish Touringcar Championship i en Toyota, debut sæsonen i serien blev afsluttet med 12. plads i selve DTC mesterskabet, samt en 3. plads i privatkører cuppen.


John Nielsen (tv), Rene Rasmussen samt teamejer Peter Halvorsen (th) gav hinanden håndslag på en god 2006 sæson.
(Foto: Motorsporten.dk)

I søndages blev han præsenteret i sit nye team - Team Essex - det skete i forbindelse med teamets årsmøde i værkstedet i Løgumgårde.
Her kunne teamejer Peter Halvorsen udover at præsentere Rene Rasmussen, også fremvise teamets fire nye BMW racere, samt den nye teamtruck, for hele Team Essex staben.
Peter Halvorsen lagde ikke skjul på at teamet igen i år går efter at genvindevinde DTC mesterskabet, både for kørere og for teams, ligesom man også gerne vil vinde DTC cuppen for privatkørere.


Team Essex 2006.
(Foto: Motorsporten.dk)

Rene Rasmussen set fortrøstningsfuldt frem til de nye udfordringer i Team Essex, og hans målsætninger for den kommende sæson falder fint i tråd med teamets forventninger til ham.
"Jeg tror at det bliver en fordel for mig at komme tilbage til en baghjulstrukken racer, og jeg glæder mig utroligt til at prøve BMW'en. Med den opbakning jeg kan få, her i Team Essex, så er jeg yderst optimistisk hvad angår den kommende sæson - jeg vil forsøge at slutte helt i top i privat cuppen, og gerne i top otte i selve DTC mesterskabet" - udtaler Rene Rasmussen - "men generelt er jeg bare super glad, for den den tillid og den chance, som Team Essex her har vist og givet mig!"

Teamets mekanikere er allerede langt fremme med opbygningen af teamets to helt nye BMW E90 racere, som snart vil kunne stå på egne hjul.
Det er de to racere der i år skal køres den regerende DTC mester Casper Elgaard, samt teamchef John Nielsen.
De to kørere skal kæmpe med om det individuelle mesterskab samt teammesterskabet - og de stiller op under Team Essex navnet.

Rene Rasmussen bliver teamkollega med Philip Andersen i Team Essex Development teamet, hvor de skal køre i de to tidligere WTCC racere, BMW E46 modellerne.
De to kører selvfølgelig også med i det individuelle mesterskab, samtidig med at de også deltager i privatkører cuppen.


Rene Rasmussen prøvede straks sin nye 'arbejdsplads'.
(Foto: Motorsporten.dk)

Team Essex forventer at kunne starte deres testprogram midt i marts måned, hvis de sidste dele til BMW E90 modellerne er blevet leveret, samt hvis vejrguderne tillader det.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Rene Rasmussen
  • Team Essex
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her