Gatorade Duel 2

NASCAR
17/02/06

-resultatet af 2. kvalificeringsløb
Torsdagens andet løb fik Jeff Gordon, der startede forrest, som vinder. Største overraskelse var Petty-familiens to Dodger, kørt af Bobby Labonte og Kyle Petty, sluttede som firer og sekser og dermed har sikret sig fremragende startplaceringer i Daytona 500-løbet.

29.01Joe NemechekChevrolet2638.

17 kørere, fra bilejernes 2005-mesterskab, samt løbets polesitter Jeff Gordon, var på forhånd sikret en plads i søndagens Daytona 500. Som i første Gatorade Duel-løb, overlod det kun to pladser til feltets resterende 12 kørere. Robby Gordon og Mike Wallace blev de "udvalgte", mens en række af de sikrede kørere havde et dårligt løb.
Jeremy Mayfield, Kevin Harvick, Michael Waltrip, David Stremme, Dave Blaney, J.J. Yeley og Joe Nemechek kommer således med i 500.

Den største overraskelse blandt de ikke-kvalificerede kørere fandt sted i Duel 2. Scott Riggs, sidste års firer i Daytona 500, var akkurat én plads for langt nede på resultatlisten til at klare kravet til en startplads i søndagens afgørende løb. Da hans Evernham #10 Dodge kun kørte få løb i 2005 - dengang som #91 - havde teamet ingen top-35 teamejerplacering at trække på og da hans tidtagning sidste torsdag heller ikke var god nok, blev han vraget fra gridden og kan tage hjem allerede nu.