Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk Rally

Sneen vendte op og ned på alt

Historisk Rally 
01/02/06 

Rallye Monte-Carlo Historique endte helt uforudsigeligt
»Det mest ekstremt udfordrende løb, vi nogensinde har kørt.« Sådan karakteriserede det danske rally-es Otto Kristensen onsdag morgen det niende historiske Monte-Carlo rally efter at være nået velbeholden i mål i Monaco sammen med sin co-driver og ægtefælle Britta Kristensen i deres 38 år gamle Lancia Fulvia 1.3 HF.
 

»Snemasserne gjorde resultaterne helt uforudsigelige, så det konkurrencemæssige gled en del i baggrunden undervejs,« uddyber Otto Kristensen, der til gengæld fandt løbet sjovt og mener, det var en præstation blot at gennemføre. »Et Monte som i gamle dage, hvor sneen var den største hindring.« Og så var de endda heldige ikke at udgå: På vej ned ad løbets sidste bjerg, Col de Turini, som blev kørt midt om natten, var der spejlblank is over et flere kilometer langt stykke, og holdets Lancia måtte bæres tilbage på vejen af tilskuerne efter en kraftig afkørsel i snedriverne.


Velbeholden i mål. Otto og Britta Kristensen har parkeret deres Lancia midt i Tabaksvinget på Monacos Formel 1 bane.
(Foto: Michael Eisenberg)

En række europæiske rallyhold, der har ofret mange kræfter og penge på at blive eksperter i at kunne holde en bestemt hastighed under de vanskeligste forhold, blev de store tabere i løbet, for sneen og bjergveje spærret af havarerede biler gjorde det helt tilfældigt, hvem der måtte ud at grave andre fri, og hvem der blot kunne lige igennem uden at standse.

Endnu en gang bedste danskere
Otto og Britta Kristensen blev endnu en gang bedste danskere, men med en placering helt nede som nr. 29 ud af de 350 deltagende hold.
Debutanterne Henning Hjorth og Roar Eriksen i MG B GT blev nr. 98, hvilket Otto Kristensen kalder »en fremragende indsats, som han er vildt imponeret over.«

Det andet danske favorithold Lars Bækkelund og Arne Pagh i Fiat 128 Coupe blev sat tilbage på grund af tekniske problemer i starten af løbet, men kørte sig fra en placering som nr. 350 op til nr. 220, og undervejs beviste de, at de på specialetaperne kan køre lige op med Europas bedste hold. Preben Kristoffersen og Knud Hedegaard i Austin Mini Cooper lagde fremragende ud og var bedste danskere i starten af løbet, men måtte opgive videre deltagelse af familiemæssige årsager.

Favoritterne blandt de norske mandskaber endte også langt nede i rækkerne, mens mere upåagtede Petter Granerud og Leif Arne Neset i en Ford Cortina GT fra 1967 kørte sig frem til en imponerende syvendeplads.

Det niende Rallye Monte-Carlo Historique blev ikke favoritternes løb. "Men vi kommer igen til næste år," lover Otto Kristensen, der ikke vil undvære bjergenes og sneens udfordringer.

Michael Eisenberg


Læs mere om:
  • 22/01/06 - Monte Carlo - WRC
  •  
     

    Historisk Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: