Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk Rally

Den onde ånd fra 2004 har atter vist tænder

Historisk Rally 
28/01/06 

For Lars Bækkelund, Horsens, og Arne Pagh, Billund, nåede den niende udgave af Rallye Monte-Carlo Historique blot at blive et døgn gammel, inden holdets onde ånd fra 2004 atter viste tænder: gearkassen på holdets 34 år gamle Fiat 128 SL Coupé strejkede!
 

For to år siden var det på vej til startstedet i København, at transmissionen gav mislyde og gjorde knuder. I dag skete det ved 16.30-tiden midt i Tyskland under den lange tilkørselsetape til Saint Etienne. Men belært af erfaringen fra 2004 vidste parret, at der skulle handles hurtigt.

Mens den mekanikeruddannede Lars Bækkelund sammen med holdets servicemandskab Per Troelsen og Oluf Albertsen gik i gang med at undersøge gearkassen, gav observatør Arne Pagh sig i kast med at nærlæse reglementet for Rallye Monte-Carlo Historique, og her var der en mulighed for at fortsætte. Hvis blot holdet er fremme i Saint Etienne senest to timer efter deres oprindeligt fastsatte ankomststid i morgen eftermiddag, så kan de stadig være med i løbet, selv om de ikke når de påkrævede tidskontroller.

"Jeg har ikke styr på, hvor mange strafpoints vi får for dette her, men vi er helt ude af topkampen, og vi vil i stedet satse på, at vi kan komme ned og deltage i pålidelighedsetaperne og vise, at dem kan vi godt mestre," siger Arne Pagh.

"Vi har fundet et Mercedes lastbilsværksted, der skilter med 24 Stunden Service, og her har man givet os lov til at komme ind på det varme værksted," siger Lars Bækkelund og forklarer om planen for det kommende halve døgn.

"Vi har haft fat i Robert Hansen og Sune Gramstrup, og klokken halv syv her i aften kørte de fra Horsens med en reservegearkasse. Vi håber, at de kan være fremme senest ved totiden i nat, men nu piller vi den gamle gearkasse af bilen og gør alt klar til, at vi kan smide reservegearkassen på med det samme. Vi skal i hvert fald herfra klokken fire i nat."

Herefter venter så 900 km kørsel på de tyske og franske landeveje, så Lars Bækkelund og Arne Pagh kan være fremme i Saint Etienne lørdag midt på eftermiddagen. Og forhåbentlig fortsat være blandt deltagerne i Rallye Monte-Carlo Historique!

"Vi har genoptaget den gamle ånd i løbet og vil forsøge at overvinde alle vanskeligheder," siger Arne Pagh, men indrømmer samtidig: "Dette her er egentlig ikke sjovt. Det bliver det faktisk kun, hvis det lykkes."

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 22/01/06 - Monte Carlo - WRC
  •  
     

    Historisk Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: