Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk Rally

Så er løbet i gang

Historisk Rally 
26/01/06 

Efter at Københavns Kulturborgmester, Martin Geertsen, midt på eftermiddagen svang Dannebrog over de 20 startende biler på Rådhuspladsen, er den niende udgave af Rallye Monte-Carlo Historique nu godt i gang.
 

Tidligt torsdag aften havde deltagerne været undervejs i fire timer, og efter at færgeoverfarten fra Rødby til Puttgarden nu er overstået, gælder det 80 kilometers kørsel til Lübeck, hvor der er pause for natten.

"Det hele går planmæssigt, og der har ikke været nogen form for dramatik," fortæller co-driver Arne Pagh , Billund, over mobiltelefonen, mens Lars Bækkelund, Horsens, koncentrerer sig om at holde farten på de tyske veje.

Holdet var med i Rallye Monte-Carlo Historique for to år siden, og ved den lejlighed løb parret ind i problemer, da gearkassen gjorde knuder på vej til start. Denne gang har gearkassen i den 34 år gamle Fiat 128 SL Coupé dog ikke drillet.

"Men vi er blevet drillet med det af alle de andre ved start, for folk er godt klar over de problemer, vi havde sidste gang," siger Arne Pagh og fortsætter. "Det var en festlig start fra Rådhuspladsen. Arrangørerne og Københavns Kommune havde gjort meget ud af det, og der var mange mennesker for at kikke på. Vi var også inde på selve Rådhuset for at få de berømte Rådhuspandekager, ja, hele starten var faktisk en oplevelse i sig selv."

Når Lars Bækkelund og Arne Pagh kommer til Lübeck, venter en god lang nats søvn forude. Og den for de god brug for, for det næste halvandet døgn kommer til at byde på mange prøvelser.

Fredag klokken 11.25 sendes feltet atter af sted fra den nordtyske hansestad. Ved 20-tiden skal de passere den første tidskontrol ved Bad Homburg. Strasbourg venter ved midnatstide, og så følger ellers den ene stressende tidskontrol efter den anden. Og først på eftermiddagen lørdag skulle Lars Bækkelund og Arne Pagh så være fremme ved Saint Etienne og have overstået den udmarvende tilkørselsetape.

Korte fakta

  • Onsdag var Lars Bækkelund også på Rådhusbesøg. Det var på Horsens Rådhus, hvor han sammen med kommunens øvrige mestre blev hædret for sit mesterskab i 0-1300 cm3 -klassen for de historiske rallybiler.
  • Lars Bækkelund og Arne Pagh er ikke det eneste danske hold, der deltager i Rallye Monte-Carlo Historique. Fra København startede også et andet stærkt dansk hold, Britta og Otto Kristensen , Roskilde, som i 2002 vandt løbet generelt.
  • Debutanterne Henning Hjorth , Bagenkop, og Roar Eriksen , Hørsholm, var et tredje dansk hold, som startede fra Rådhuspladsen ved 16-tiden i dag.
  • Fredag slutter yderligere et dansk mandskab sig til løbet. Det er Preben Kristoffersen , Odder, og Knud Hedegaard, Horsens, der har valgt at starte fra Monaco, som er en af de andre startbyer.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 22/01/06 - Monte Carlo - WRC
  •  
     

    Historisk Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: