Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk Rally

Stjerner og amatører i klassisk motorløb

Historisk Rally 
26/01/06 

Det historiske Monte-Carlo rally starter på Rådhuspladsen i dag
Amatører og entusiaster møder professionelle og rigmænd, når Rallye Monte-Carlo Historique fra fem udvalgte startbyer bevæger sig op over Alperne for at slutte om seks dage i Monte-Carlo efter 2.500 kilometers hård rallykørsel.
 

Kulturborgmester Martin Geertsen sender i dag kl. 16 de første 20 deltagere af sted fra Københavns Rådhusplads. I morgen starter yderligere 330 mandskaber fra Barcelona, Monte-Carlo, Torino og Reims. Blandt de danske hold finder man aspiranter til topplaceringer som Otto og Britta Kristensen i Lancia Fulvia 1.3 HF fra 1968 samt Lars Bækkelund og Arne Pagh i Fiat 128 Coupé fra 1972. Men også et ægte debutanthold får lov at hilse på borgmesteren, inden de drager ud på de europæiske vinterveje.

Det er Henning Hjorth og Roar Eriksen, der for første gang stiller op med deres MG B GT fra 1967. De kan selvfølgelig ikke regne med en topplacering, men gennemfører de løbet, vil de have en oplevelse for livet med i bagagen hjem. Den sidste etape inden målet i Monaco kaldes "de lange knives nat", og her skal deltagerne i mørke ad isdækkede veje op over nogle af de mest berømte og berygtede bjergpas som Col de Turini, der for mindre end en uge side dannede rammen om afslutningen af det moderne Monte-Carlo løb.

To tidligere Formel 1 kørere er med i Rallye Monte-Carlo Historique. Det er Ferrarikøreren Clay Regazzoni, kendt som Niki Laudas teamkammerat i midten af 1970'erne, samt franskmanden Erik Comas, der kørte Formel 1 for cirka 15 år siden. Regazzoni stiller op i en Lancia Aurelia B20 GT fra 1954, mens Comas kører i en Alpine-Renault fra 1972. De starter begge fra Monaco.

Samme biltype og startby har også den tidligere tennisspiller Henri Leconte valgt, og det er også tilfældet for Peugeots rallyteamboss Jean-Pierre Nicolas, der altså svigter sit eget mærke i dette løb.

Der er rallyshow på Rådhuspladsen for alle bilentusiaster fra kl. 13-17 med højdepunkt kl. 16.00, hvor kulturborgmesteren flager det forventet bedste danske hold, Otto og Britta Kristensen i Lancia, af sted. Løbet slutter den 1. februar i Monte-Carlo.


Læs mere om:
  • 22/01/06 - Monte Carlo - WRC
  •  
     

    Historisk Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: