Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk Rally

Det danske håb

Historisk Rally 
26/01/06 

Dansk rallyhold blandt topfavoritterne i det historiske Monte-Carlo Rally
Når Københavns kulturborgmester Martin Geertsen torsdag kl. 16 foran Rådhuset flager deltagerne af sted i Rally Monte-Carlo Historique, er der blandt løbets 350 deltagere et dansk rallyhold, som tilskrives chance for en absolut topplacering.
 

De danske forhåbninger knytter sig til Otto og Britta Kristensen, der stiller op med en Lancia Fulvia 1.3 HF fra 1968. De vandt totalsejr i det krævende løb i 2002, og de er altid gode for en top-ti placering, hvis de kan undgå uheld. Dermed placerer de sig blandt de førende i Europa i disciplinen historisk rally.

Forventningerne trykker dog ikke den meget erfarne Otto Kristensen: »Løbet er meget langt og hårdt, og på den sidste etape, de lange knives nat, melder trætheden sig for alvor. Først der falder afgørelsen,« mener han og tilføjer, at held og uheld også spiller en vis rolle.

Derfor anser Otto Kristensen ikke sig selv for favorit: »Vi er ét enkelt hold blandt mange gode.

Kampen er enormt hård blandt de bedste mandskaber, og vi kan ikke håbe på mere end at blive blandt de bedste 10 ud af 350 mandskaber.« Hemmeligheden bag det danske rallyægtepars succes er godt teamwork. Otto og Britta Kristensen har været gift i mange år og kan samarbejde i selv de mest stressende situationer uden at tabe hovedet. Britta Kristensen startede først for syv år siden med at køre rally, men hun regnes i dag for at være blandt de dygtigste navigatører i sporten.

Sidste år blev Otto og Britta Kristensen "kun" nr. 14 efter et løb med mange uheld, herunder en tur i grøften på en bjergvej. I år er de stærkt opsat på at forbedre resultatet. »Vi er bedre forberedt end nogensinde før, og vi har blandt andet servicevogn med pigdæk med til bjergetaperne i de franske Alper, som i år er kraftigt snedækkede,« slutter Otto Kristensen.


Læs mere om:
  • 22/01/06 - Monte Carlo - WRC
  •  
     

    Historisk Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: