Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

En dansk trio i favoritrolle!

Le Mans 
19/01/06 

Le MansTeam Essex og Zytek Engineering har indgået et samarbejde om udvikling, samt indsættelsen af en ny Zytek LMP1 sportsvogn i dette års Le Mans 24-timers løb.
 

Efter skuffelsen fra 2005 står de to partnere nu sammen om en ny indsats til dette, "Verdens mest berømte motorløb", denne gang med en garanteret startplads.

Teamejer Peter Halvorsen:
"Det var en skuffelse af rang, ikke at være med sidste år, og vi er enorm stolte af at kunne præsentere det her program i dag. Med en ren dansk, og ren Team Essex besætning i en bil der hører til blandt de fem bedste, har vores Teamchef John Nielsen fået en opgave, som er en kæmpe udfordring. Vi tror på at mulighederne er der for en podieplacering, og ser frem til et enormt spændende løb midt i juni i Frankrig, hvor vi sammen med 20.000 andre danskere måske kan opleve den helt store triumf."

Zytek Engineering arbejder på højtryk i disse måneder for at få den nye 2006 Zytek Le Mans racer klar. Det er planen at den første "roll out" af bilen bliver i slutningen af marts måned. Herefter indgår man et intenst testprogram, samt kører Spa 1000KM løbet som en sidste forberedelse inden den store opgave i juni.


Zytek / Team Essex's nye 2006 Le Mans racersportsvogn.
(Grafik: Team Essex)

Teamchef, John Nielsen:
"Mit 18 Le Mans, og så i en absolut konkurrencedygtig bil, hvad vil man mere, som racerkører!!! Jeg glæder mig enormt til denne store opgave, og det faktum at jeg har mine Team Essex kollegaer Casper Elgaard og Philip Andersen som mine medkørere, gør kun udfordringen og glæden endnu større. Vi har med den her kørersammensætning en god blanding af ungdommens kådhed og den erfarnes overblik. Vi går efter podiet""

Casper Elgaard:
"Efter i 2005 at have vundet det store historiske 1000KM løb på Spa banen i Belgien i Zytek/Team Essex raceren, hvor vi jo klart beviste at vi hørte til favoritterne på Le Mans, for så ikke at få starttilladelse, er jeg ekstra tændt. Zytek bygger den nye racerbil på de erfaringer man har samlet med den gamle bil, som klart var en af verdens absolut hurtigste racersportsvogne, og de erfaringer giver mig troen på at vi kommer til start med en bil med vinderchancer. Det er så op til os som team, at udnytte denne chance."

Philip Andersen:
"Det kan ikke beskrives med ord, hvor meget jeg ser frem til denne her nye udfordring. En af mit livs drømme går hermed i opfyldelse, og jeg vil sammen med John og Casper gøre mit ypperste for at dette skal blive en succes. At min debut så kommer i Team Essex regi, gør det kun nemmere for mig. Jeg kender folkene og teamet, og kan dermed koncentrere mig om opgaven. Med John Nielsen som kaptajn på bilen, tror jeg ikke jeg kunne have fået en bedre lærermester.

"For Essex koncernen er Le Mans en fantastik mulighed for plejning af koncernens forretningsforbindelser og partnere. Vi har valgt at præsentere bilen i vores farver, samt i Dannebrogs faver. Vi er danske og har stolte traditioner på Le Mans, der startede med John Nielsen som den første danske Le Mans vinder, der siden hen er blevet videreført med stor succes af Tom Kristensen" - slutter Peter Halvorsen".


Læs mere om:
  • 18/06/06 - Le Mans - Le Mans
  •