Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Tom Kristensen blev årets danske sportsnavn

Le Mans 
29/12/05 

Le MansTom Kristensen har ved sportens gallafest i Herning Messecenter vundet titlen som Årets Sportsnavn 2005. Fra scenen forklarede Danmarks Idræts-Forbunds formand Kai Holm og Jyllands-Postens sportsredaktør Frits Chrisensen, at en enig komite havde peget på Kristensen for sin historiske syvende sejr på Le Mans. I komiteen sad endvidere Team Danmarks formand Carl Holst og kulturminister Brian Mikkelsen.
 

Tidligere på året har Tom Kristensen endvidere vundet TV 2's Zulu Award for årets sportspræstation og er af Berlingske Tidende blevet vurderet som årets største danske idrætspersonlighed.

"Det er utroligt. Jeg havde helt ærligt ikke regnet med at kunne vinde tre af de største sportspriser herhjemme, fordi de er så forskellige i grundform. Zulu Award afgøres af seerne, Berlingske Tidendes Top 100 bestemmes subjektivt af avisens sports-redaktion, mens DIF's pris afgøres af en komité med mere politisk islæt. At kunne slå igennem alle tre steder er enestående, og jeg regner ikke med at komme til at opleve denne situation igen," sagde en rørt Tom Kristensen oven på sin nye titel.

Det er blot anden gang i historien, at den samme person vinder prisen som Årets Sportsnavn to gange - tidligere har svømmeren Mette Jacobsen præsteret det samme.

"For blot fem år siden stod jeg her i Herning og var lykkelig over at have vundet Le Mans for anden gang, og lige siden har jeg vundet 24-timers-løbet seks år i træk! Som knægt drømte jeg om en gang at blive en kendt og feteret racerkører, men jeg kunne i mine vildeste fantasier ikke have forestillet mig den succes, jeg har opnået i dag. Paradoksalt nok var jeg nær aldrig blevet professionel kører, fordi jeg efter ungdomsårene ikke kunne få sponsorstøtte til at komme videre. Jeg skylder især én mand tak for at have slået alle rekorder på Le Mans. Havde det ikke været for den lille tysker Betram Schäfer, der gav mig chancen for at køre gratis i det tyske Formel 3-mesterskab i 1991, havde jeg i dag sikkert siddet nede i salen som bankfuldmægtig. Så tak til dig, Bertram, og selvfølgelig tak til Audi, der trods hårde regelændringer på Le Mans gav mig den optimale bil til at slå Jacky Ickx´ legendariske rekord," sagde Tom Kristensen efter hyldesten.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  •