Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

2006 ACO regler er offentliggjort

Le Mans 
05/12/05 

Le MansLukkede biler skal fremover køre med air condition
2006 reglementet fra ACO er frigivet op til weekenden, og efter at have set det igennem, har jeg spottet et par markante ændringer.
 

Minimum vægt
Samtlige klasser har fået hævet deres minimumsvægt til den kommende sæson, og således skal en LMP1 veje minimum 925 kg, LMP2 775 kg, GT1 og GT2 1125 kg.

Hertil er det besluttet at Corvette C6.R og Aston Martin DBR9 begge skal køre med 25 kg ekstra ballast, således at de altså har en kampvægt på 1150 kg.

Air Conditioning til alle lukkede biler
Fra og med 2006 skal alle lukkede biler, uanset hvilken klasse de kører i, være monteret med et Air Conditioning anlæg som sørger for at kabinetemperaturen ikke kommer over 30 grader, uanset temperaturen udenfor bilen.
Dog accepteres det at denne grænse overskrides under pitstop hvor bilen holder stille. Man skal dog sikre at bilen igen kan køles ned til de maksimale 30 grader igen, og at dette må højest tage 5 minutter.

For at kompensere for den øgede vægt bilen skal køre med, når der skal være et sådan anlæg ombord, har ACO valgt at kompensere på den måde at disse biler få en lidt større restrictor.

Støj
Under løbene i 2006 vil der blive foretaget en mængde støjmålinger. Grænsen for støj ændres dog ikke til denne sæson.

Fra 1. januar 2007 vil der derimod blive indført en begrænsning på støj fra bilerne, således at de ikke må støje mere end 113 db.
Målemetoden bliver sådan at der opstilles apparatur 15 meter fra banekanten, og herfra måles støjen så. Denne målemetode eliminerer mulighed for at snyde med ekstra støjdæmpning af bilen.

Du kan læse hele 2006 reglementet fra ACO ved at klikke her.

Vejgaard

Læs mere om:
  • 18/06/06 - Le Mans - Le Mans
  •