JH Motorsport strøg til tops

4-timer
18/10/05

- ved Mini LeMans
Med en meget flot samlet 2. plads blev JH Motorsports vildeste drømme overgået, da der i går blev kørt 4 timers Mini LeMans på Padborg Park.

Resultatet blev til veje bragt af en fornem indsats af alle i teamet - kørerne ydede en flot, stabil og hurtig præstation på banen, mens pitmandskabet sørgede for, at alle 6 tvungne pitstops forløb perfekt og uden tab af tid. Da teamets Super Cup BMW racer heller ikke gjorde knuder undervejs, var alle ingredienser for at skabe et top resultat til stede, og resultatet blev der efter.

(Foto: Mølgaards Sportsfoto)

Inden løbet gik i gang var teamet meget realistisk om sine muligheder i det skrappe felt. En placering i top-10 mente kørerne det skulle blive til, og hvis lykken tilsmilede teamet, kunne det måske snige sig indenfor i top-5. Derfor bredte smilene sig på kørernes og pitmandskabets læber, da løbet udviklede sig, så en placering på sejrsskamlen blev realistisk. Samtidig var det dog tydeligt, at alle i teamet var nervøse for, om de gode takter kunne holde hele vejen til det ternede mål flag. Da resultatet var i hus, drog alle et lettelsens suk, og lod sin glæde over det flotte resultat få frit spil.

Fra en startplacering som nummer 13 avancerede teamet op gennem feltet. Efter en 1 times kørsel var teamet placeret som nummer 8, og efter 2 timer som nummer 4. I løbets 3. time blev det klart, at JH Motorsport havde gode muligheder for en top-3 placering. Teamets indsats og valg af pitstop strategi gjorde, at teamet i denne fase af løbet på et tidspunkt var oppe på løbets første plads og da løbet gik ind i sin 4. og afgørende time var det tydeligt, at den aktuelle 4. plads rakte til mere.

Da Danny Rasmussen, med godt en halv time tilbage af løbet, overlod bilen til Jens Hansen efter et fantastisk flot 2. stint, var det op til Jens Hansen at holde den 2. plads, som Danny Rasmussen havde kørt bilen frem på. Jens Hansen gjorde hvad han skulle, og modstod presset fra den 3. placerede bil, som på hver omgang kørte 2 - 4 sekunder hurtigere end Jens Hansen.

Den flotte placering som nummer 2, foran flere normalt meget hurtigere DTC og Special SaloonCar biler, kom i hus, fordi hele teamet ydede en rigtig flot indsats, samarbejdet fungerede perfekt, og fordi teamet havde forberedt sig grundigt til opgaven. De 2 garvede kørere, Jens Hansen og Niels Carl Nielsen, leverede en flot og rigtig god indsats med meget stabile og konkurrencedygtige omgangstider, mens unge Danny Rasmussen, specielt i sit 2. stint, fik vist, at han ikke blot er en hurtig, men også en stabil kører, der formår at stramme skruen, når det virkeligt gælder.

Benzinpåfyldning, dæk- og kørerskifte forløb uden tab af kostbare sekunder, og dermed bidrog pitmandskabet med sin andel til, at de 6 pitstops forløb smertefrit.

Mekanikernes klargøring af BMW raceren var også af højeste klasse, for igennem hele løbet gav bilen ikke anledning til nogle problemer; den kørte som et velsmurt svejtsisk urværk.

Alle i teamet er utroligt glade for resultatet, og for teamet blev det den perfekte afslutning på en god 2005-sæson.

For Jens Hansen og Niels Carl Nielsen var resultatet samtidig en stor oprejsning ovenpå indsatsen i 2003-udgaven af Mini LeMans på Padborg Park, hvor de 2 kun nåede at køre godt 20 minutter, før et ødelagt hjulophæng satte en stopper for den videre deltagelse.