Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

4-timer

Fra den ene yderlighed til den anden

4-timer 
18/10/05 

Ternvalt og Bjerregaard'erne prøvede det hele
Weekendens 4-timers 'Mini Le Mans' på Padborg Park bød de tre kørere i Ternvalts Clio Cup racer på alt, lige fra store forventninger, triumf og så skuffelsen.
 

Som medkørere til 4-timers løbet havde Jesper Ternvalt allieret sig med Allan og Michael Bjerregaard, da der skulle være tre kørere per bil.
Det skulle vise sig at være en stærk kombination, selv om weekenden startede lidt uheldigt for dem.


(Foto: Motorsporten.dk)

Under lørdagens testkørsler, hvor tiderne generelt var i den bedste tredje del af feltet, var Michael så uheldig at sætte Clio raceren uden for banen - så den resterende del af lørdagen samt lidt af lørdag aften gik med at skifte forbro på bilen, så den kunne være klar til søndagens program.
En opgave som teamets mekanikere klarede på fornemmeste vis, med det resultat at de tre kørere stod med en race klar bil søndag morgen.

I den fri træning sloges man lidt med sporingen på Clio raceren, den ændrede sig hele tiden, men også det problem løste mekanikerne, så bilen var klar til tidtagningen.
Her udnyttede kørerne potentialet i den rappe Clio racer til at sætte 8. hurtigste tid, både i klassen og generelt ud af de 27 startende biler.
Det var en yderst tilfredsstillende startplacering, og det gav grobund for gode forventninger til et pænt resultat i selve 4-timers løbet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Med klog og taktisk god kørsel, så kæmpede trioen sig i løbet af den første time (49 omgange) op på 2. pladsen i løbet, kun to omgange efter den førende bil - en BMW fra Special Saloon Car klassen.
En plads bedre var det efter to timer (96 omgange), hvor de havde byttet plads med BMW, nu var det Clio kørerne der var to omgange foran! Og ikke nok med det der var også et pitstop (5 minutter) forud.
Glæden og stoltheden i teamet var til at få øje på - og med god grund.


(Foto: Motorsporten.dk)

Efter 2 timer 40 minutter (120 omgange) blev de glade ansigter ændret til vantro spørgsmålstegn - Michael holdt stille midt på langsiden - var han løbet tør for benzin?
Bilen blev skubbet af banen og ind i pitten, her kunne man konstatere at en ledning til benzinpumpen var hoppet af - problemet blev løst, men teamet fil ikke lov til at fortsætte løbet.
Årsagen hertil var at nogle fra teamet havde hjulpet med at skubbe Michael inde i pitområdet, det er imod reglementet.
Der skiftede ansigtsudtrykkene mellem vantro og frustration, for at slutte med de skuffede miner!

Med alle chancer for et top resultat, og måske endda en sejr inden for rækkevidde, for så at blive stoppet af en bagatel, var meget skuffende for både de tre kørere, og teamet som helhed.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 16/10/05 - Padborg Park - 4-timer
  •