Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

4-timer

Clio-bilerne gjorde det godt

4-timer 
18/10/05 

Tre biler i top fem ved Padborg Park 4 Timer
Sejren i søndagens Padborg Park 4 Timer gik som bekendt til et mandskab, hvor to af de tre kørere har været faste deltagere i årets Fleggaard Renault Clio Cup. Men det var ikke kun på kørersiden, at den hurtige mærkeklasse var repræsenteret i Sønderjylland.
 

Der var således hele seks biler fra klassen på deltagerlisten, men når vi ikke skriver på startstregen, så hænger det sammen med, at Jens Enemark, Sønderborg, lagde det eksemplar på låget, som han skulle køre sammen med Klaus Ellmies, Haderslev, og Martin Clausen, Skærbæk. Men de fire biler, som kom med i løbet, viste rigtigt gode takter og satte endda deres præg på begivenhederne helt forrest i løbet.

Således formåede Jesper Ternvalt, Havdrup, og far-og-søn-duoen Allan og Michael Bjerregaard, Billund, i en længere periode at føre løbet generelt, men efter to timer og fyrre minutter holdt bilen fra JP Motorsport pludseligt stille på banen. I første omgang meldte Michael Bjerregaard over radioen, at han var kørt tør, men det viste sig, at der var opstået en elektrisk fejl, som ikke bare stoppede motoren, men også nulstillede alle tællere og målere, herunder benzinmåleren.

Herefter var det Torben Steen Kühnel, Frederiksberg, Nicolaj Sørensen, Taastrup, og Jesper Leen Jensen, Roskilde, der dystede med Peter Elgaard, England, Peter Rasmussen, Vester Hæsinge, og Jens Winther jr., Roskilde, om at blive bedste Clio-mandskab, og her blev det sidstnævnte team, som fik den ære, selv om det reelt set brugt for lang tid i pitten.

Reglerne for Padborg Park 4 Timer foreskrev nemlig, at hvert mandskab skulle gennemføre seks obligatoriske pitstop med fastsatte minimumslængder. Og her manglede man i et af sine pitstop mindre end et sekund, og da Peter Elgaard, Peter Rasmussen og Jens Winther jr., Roskilde, derfor reelt set måtte gennemføre syv pitstops, satte de så mange omgange tid, at det kostede dem den generelle sejr. Alligevel blev de sammenlagt nummer tre.

Mod slutningen af løbet, hvor de sidste obligatoriske pitstops skulle afvikles, faldt Torben Steen Kühnel, Nicolaj Sørensen og Jesper Leen Jensen tilbage på en femteplads, da de blev passeret af en anden Clio-trio, Benny Lau Andersen, Kruså, Klaus Lausen, Kruså, og Tom Pedersen, Christiansfeld, som tog fjerdepladsen.

Team Essex Invests Renault Sport Clio var den fjerde bil fra klassen, som gennemførte, men man havde visse problemer undervejs. Således var den ellers så rutinerede Jørgen Weinreich, Hammel, en tur i sandkassen, men sammen med Peter Jæger, Jyllinge, og Jørgen Witting, gennemførte de på en generel femtendeplads.

Fotograf: Torsten Palrum.

Fleggaard Renault Clio Cup

Læs mere om:
  • 16/10/05 - Padborg Park - 4-timer
  •