Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

4-timer

Sluttede sæsonen med en sejr

4-timer 
17/10/05 

Team samarbejdet mellem LV-Motorsport og Team Plumber førte til sejr i 4-timers løbet på Padborg Park i går.
 

Klaus Verner og David Falch fra LV-Motorsport delte en Peugeot 307 EPO II racer med Casper Lind Poulsen fra Team Plumber.
Selv om de tre kørere kommer fra to forskellige teams, så kender de hinanden særdeles godt, da de sæsonen igennem har 'boet' i samme pittelt, og er blevet serviceret af det samme pitpersonel, så det var helt naturligt at de tre skulle dele en racer til 4-timers løbet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Raceren de stillede op i var den Yokohama Cup racer som Casper har kørt sæsonen igennem, og som blev kørt af Klaus og David i 2004 sæsonen, så også her var kendskabet til materiellet i top.

Med den gode baggrund, det stabile materiel samt tre topkørere, så var der god optimisme op til løbet.
Det kvittedede kørerne for ved at sætte hurtigste tid i træningen, hvor de sluttede med en omgangstid der var knapt tre sekunder hurtigere end de øvrige konkurrenter i klassen.

Igen i tidtagningen var de tre Peugeot kørere hurtigst i klassen, hvilket gav optimismen yderligere et løft, inden kørerne skulle ud i det fire timer lange, og hårde løb.

Lige fra starten af løbet lagde de tre kørere ud med et hårdt tempo, hvor de omgang for omgang lagde afstand til de øvrige kørere i klassen, samt kæmpede sig frem gennem feltet i den generelle stilling.
Efter den første time havde de kørt sig fra en startplacering som nummer 16 i generalklassementet frem til 5. pladsen, herefter begyndte de store pitstop runder, hvilket rykkede de enkelte teams frem og tilbage i regnskabet - det var nu det store taktiske spil begyndte, hvor det ikke kun var kørerne der talte, nu kunne også teampersonalet og deres samarbejde få indflydelse på resultatet af løbet.


(Foto: Motorsporten.dk)

Ved udgangen af time to lå Klaus, David og Casper på 10. pladsen, kun en omgang efter det førende mandskab.
Efter tredje time var 10. pladsen byttet ud med en 3. plads, og de var nu to omgange efter den førende bil.

Det sidste lange seje stint kørte Casper, og han formåede at holde hovedet koldt, og koncentrationen i top, således at han efter fire timers hårdt race, hvor der næsten hele tiden blev kørt sprint tider, kunne krydse målstregen på en samlet 6. plads - men vigtigst af alt på 1. pladsen i deres klasse - 2 omgange foran nummer 2 og 13 omgange foran nummer tre.


(Foto: Motorsporten.dk)

I generalklassementet sluttede de på 6. pladsen, kun 6 omgange bag den vindende bil - en Special Saloon Car racer.

At slutte sæsonen med en sejr var helt klart noget stort for både kørere og teampersonale, men det var nok specielt godt for Klaus Verner, der ved 4-timers løbet kørte sit sidste løb i denne omgang - bedre afslutning kan man ikke ønske sig.


(Foto: Motorsporten.dk)

Fra både kørere og teampersonale skal lyde en stor tak til alle der har hjulpet og støttet os sæsonen igennem, samt ikke mindst dem der hjalp os med at køre klassesejren hjem her på Padborg Park.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 16/10/05 - Padborg Park - 4-timer
  •