Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

4-timer

Hurtighed og effektivitet gav JM Racing sejren

4-timer 
16/10/05 

Michael Outzen, Michael Holden og Jens Ole Mathiesen vandt årets sidste løb
Det var en kombination af hurtighed og effektivitet, der gav JM Racing den generelle sejr, da den danske asfaltbanesæson søndag eftermiddag blev afsluttet med Padborg Park 4 Timer.
 

I deres BMW 325i rådede Jens Ole Mathiesen, Grindsted, Michael Holden, Rødding, og Michael Outzen, Ringe, over en bil, der ikke bare var blandt feltets hurtigste, men samtidig også en af de mest pålidelige.

"Vi havde testet inden løbet, og her havde vores mekanikere fundet de steder på bilen, vi skulle være ekstra opmærksomme på," sagde en glad teamejer, Jens Ole Mathiesen, efter sejren, der var hans første som racerkører. "De havde sørget for, at både gearkasse og bagtøj fik den rette køling, og så kørte vi ellers bare. Og vi kunne hele tiden køre på gode og konkurrencedygtige tider."

Eneste fejltrin, som vindertrioen begik, stod teamejeren selv for. Under en af løbets episoder med safety car overhalede han i gul flagzone, og det blev takseret med en stop-and-go straf på et minut, hvor han måtte holde stille i pitten, mens konkurrenterne racede forbi. Men til alt held begik JM Racing ingen øvrige fejl i løbet, og denne effektivitet gav dem sejren med en ny distancerekord for løbet.


Vindertrioen i Padborg Park 4 Timer (f.v.): Jens Ole Mathiesen, Michael Outzen og Michael Holden
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Fejl begik en række af forhåndsfavoritterne derimod. De nykårede mestre i Danish Touringcar Championship, Team Essex Invest, stillede til start med to af sine DTC-biler, men inden en tredjedel af løbet var kørt, var mandskabets chancer forsvundet. Efter blot en halv time fik Møller, Ikast, en mekanisk defekt, som det tog mere end 25 minutter at udbedre, og efter knapt fem kvarter kørte John Nielsen, England, teamets anden bil af banen. Herefter var feltets enlige Ferrari med Allan Jørgensen, Slangerup, Torben Petersen, Køge, og Klaus Madsen, Vallensbæk, den største trussel for JM Racing, men heller ikke dette mandskab formåede at holde sig på asfalten, hvilket kostede et stort tab i forhold til de førende.

Andenpladsen gik til Niels Carl Nielsen, Hinnerup, Jens Hansen, Rødding, og Danni Rasmussen, Helsingør, der ligesom løbets vindere også havde et meget effektivt løb med et minimum af tabt tid i pitten.

Det havde holdet på tredjepladsen derimod ikke. Reglerne for Padborg Park 4 Timer foreskrev nemlig, at hvert mandskab skulle gennemføre seks obligatoriske pitstop med fastsatte minimumslængder. Og her manglede man i et af sine pitstop mindre end et sekund, og da Peter Elgaard, England, Peter Rasmussen, Vester Hæsinge, og Jens Winther jr., Roskilde, derfor reelt set måtte gennemføre syv pitstops, satte de så mange omgange til, at det kostede dem den generelle sejr.

I klasse A - der talte biler fra Yokohama Cuppen og OK Saxo Cuppen - var Klaus Verner, Silkeborg, David Falch, Roskilde, og Casper Lind Poulsen, Vemmelev, suveræne vindere. Holdet blev nummer seks generelt og sluttede otte omgange foran næstbedste hold i klasse A.

Morten Alstrup


Se også:
Resultat af 4-timers Mini Le Mans
Læs mere om:
  • 16/10/05 - Padborg Park - 4-timer
  •