Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

4-timer

Udholdende sæsonafslutning på Padborg Park

4-timer 
11/10/05 

Den sønderjyske racerbane afslutter 2005 med langdistanceløb over 4 timer
Padborg Park sætter ikke bare punktum for banens egen 2005-sæson, men for hele den danske asfaltbanesæson, når man søndag den 16. oktober kører årets sidste løb. Men det bliver ikke et helt almindeligt løb, man afslutter året med.
 

Årets finale kommer nemlig til at tage form som et langdistanceløb over 4 timer, der bliver en udholdende og anderledes prøve for deltagerne. Her gælder det ikke bare om at være hurtig og offensiv, som ellers typisk er recepten for succes i de kortere løb, som køres herhjemme. Der skal endnu flere elementer til, hvis man vil vinde denne gang.

For det første kan man ikke nøjes med en god og hurtig chauffør. Der skal yderligere to til, da de deltagende biler skal bemandes med tre forskellige kørere, der hver som minimum skal sidde en time bag rattet. Til gengæld behøver man måske ikke have en decideret sprinter af en bil, der kan være lynende hurtig over en enkelt omgang. At være et halvt til et helt sekund fra de absolut hurtigste tider gør i denne sammenhæng ikke så meget, når blot man kan kombinere en vis grad af fart med konstante præstationer.

Derimod får hele den tekniske stab omkring racerbilen en helt ny betydning. Normalt er det hjemme i garagen, deres store indsats ydes, når racerbilen skal klargøres op til et løb, eller en stor skade skal udbedres. Ved Padborg Park 4 Timer får de en endnu større betydning, når der undervejs skal gennemføres en række pitstop, hvor der både skal tankes, men også repareres og justeres på racerbilen. Det er ofte sket, at en sejr i et langdistanceløb ikke er blevet tabt eller vundet på racerbanen, men i pitten ved siden af!

Ved Padborg Park 4 Timer er også usædvanligt. Det er nemlig en herlig cocktail mellem en række af de klasser, man ellers kan opleve på de danske asfaltbaner.

Løbet er åbent for biler fra Danish Touringcar Championship, Fleggaard Renault Clio Cup, Yokohama Cup, OK Saxo Cup og Special Saloon Cars. Normalt kæmper disse biler hver for sig, men ved Padborg Park 4 Timer er de på asfalten samtidig og dyster mod hinanden. For mange deltagere bliver det Davids kamp mod Goliath, hvor nogle vil vinde og andre vil tabe.

Det må dog forventes, at vinderne i det generelle resultat enten vil være at finde i biler fra Danish Touringcar Championship eller Special Saloon Cars. Da Padborg Park 4 Timer sidst blev gennemført for to år siden, var det således DTC-biler, der besatte de tre første pladser, men denne gang bliver de også udfordret af en heftig Ferrari 360 Challenge, der med Allan Jørgensen, Slangerup, Torben Petersen, Herfølge, og René Rasmussen, Frederikssund, har en god chance for at vinde løbet.

Korte fakta om Padborg Park 4 Timer

  • Padborg Park 4 Timer afvikles på Padborg Park, som ligger blot 5 kilometer vest for afkørsel 75 på den sønderjyske motorvej, tæt ved den dansk-tyske grænse.
  • Padborg Park 4 Timer afvikles som et kompakt arrangement. Søndag formiddag er der træning og tidtagning, hvorefter løbet skydes i gang klokken 12.00.
  • Padborg Park 4 Timer blev første gang kørt i 2003, hvor ChampCar-køreren Ronnie Bremer, København, vandt generelt sammen med Jens Edman, Sverige, og den tidligere DTC-mester Jan Magnussen, England.
  • Trioen nåede at tilbagelægge næsten 400 km over de 4 timer, løbet varede, selv om reglerne af sikkerhedshensyn foreskrev en række tidskrævende pitstop.
  • Hans Kongelig Højhed blev for to år siden nummer tre i løbet i en BMW 320i E46, som han delte med den dobbelte DTC-mester Casper Elgaard, Århus, og John Nielsen, England.

Tidsplan for Padborg Park 4 Timer
Søndag den 16. oktober
Kl. 09.00 Træning
Kl. 10.05 Tidtagning
Kl. 11.00 Pause
Kl. 12.00 Start på Padborg Park 4 Timers Løb
Kl. 16.00 Afslutning på Padborg Park 4 Timers Løb
Kl. 16.15 Præmieoverrækkelse

Morten Alstrup


Læs alt om Padborg Park 4 Timer
Læs mere om:
  • 16/10/05 - Padborg Park - 4-timer
  •