Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Citroen SAXO Cup

Mesterskab og Fighter Pokal til HP-Racing

Saxo Cup 
05/10/05 

FDM Jyllands-Ringen dannede rammen for afslutningen af dette års OK Saxo Cup. I den samlet stilling var Thomas Wulff 13 point efter den forsvarende mester Tommy Nygaard inden weekenden, men efter en gyseragtigt afslutning vandt Thomas dette års OK Saxo Cup mesterskab, mens 17-årige Nick Reimersø blev kåret til årets Yokohama Fighter i klassen.
 


(Foto: HP Racing)

Lørdagens frie træning blev kørt på en meget våd bane og her var Thomas kun niende hurtigst, mens Nick kørte sig ind som nummer 18 blandt de 23 startende biler. Bedre gik det heldigvis i den altafgørende tidtagning. Formiddagens voldsomme regn var stoppet og banen var langsomt begyndt at tørre op igen. Det betød til gengæld mange omgange på banen for tiderne faldt omgang for omgang og der blev kæmpet hårdt om de fire første startplaceringer. Fra start var det tydeligt at de skulle fordeles mellem de fire første i mesterskabet Tommy Nygaard, Thomas Wulff, Claus Christensen og Dan Birkelev, men hvem der skulle sikre sig det bedste udgangspunkt til weekendens to løb blev en neglebider helt frem til målflaget. Først her blev det afgjort at Claus Christensen skulle starte på pole til løb 1 med Thomas i anden startposition, mens Thomas i søndagens andet løb skulle starte pole med Tommy Nygaard i anden startposition. Dan Birkelev skulle starte treer i begge løb. Altså en gyser af dimensioner. Også unge Nick Reimersø viste igen sine evner ved at kvalificere sig som nummer 9 og 14 til weekendens to løb.

I løb 1 tog Claus Christensen starten efterfulgt af Thomas, Tommy og Dan. Mesterskabet nærmede sig sin afslutning og der blev gået til stålet på banen. Regnen var stoppet og banen var næsten tør, men det var stadigvæk vanskeligt at stå fast, hvilket de fleste måske glemte i kampens hede. Således måtte Thomas se sig placeret af flere af sine konkurrenter efter et par hårde nærkampsdueller der i sidste ende sendte Thomas ned på en sjette plads. Og da Tommy Nygaard samtidig sluttede løbet som nummer fire rykkede den forsvarende mester et stort skridt nærmere den samlede titel. På de efterfølgende pladser viste Nick flot kørsel ved at sikre 8. pladsen efter en start som nummer 9.

Inden løb 2 manglede Thomas dermed 31 point i at slå mesteren fra 2004, Tommy Nygaard. De to mesterskabs aspiranter skulle starte side om side med Thomas på pole. Da en sejr giver 30 point skulle Thomas ikke alene vinde løbet, han skulle også køre hurtigste omgang og sikre sig de 2 vigtige bonuspoint, mens Tommy skulle slutte uden for pointene. Fra pole skyder Thomas fremad uden hensyn til det matematiske regnestykke, mens en knækket trækaksel sender Tommy ud af løbet allerede på første omgang. Thomas kørte sit livs løb, holdt Dan Birkelev bag sig og kørte hurtigste omgang. Dermed kunne Thomas Wulff køre over målstregen som vinder af finalen og som vinder af OK Saxo mesterskabet 2005 - med ét point.



(Foto: HP Racing)

Nick sluttede sin første sæson med en drøm af et motorløb. Fra start 14 slangede den 17-årige debutant sig frem til en slutplacering som nummer 7. Det blev belønnet med 5 point i den populære Yokohama Fighterpokal som der gennem hele sæsonen er blevet kæmpet om sideløbende med mesterskabet. Det er en pris som gives til den deltager, der året igennem har vist god fighterånd og fairness opførsel såvel på som udenfor banen. Kombineret med to anden pladser vandt Nick titlen, æren og 10.000 kroner fra Yokohama Danmark.


(Foto: HP Racing)

Thomas fortæller: "Ærligt indrømmet var det nok de færreste der troede det kunne lade sig gøre, men igennem hele weekenden arbejdede vi målrettet efter den teoretiske chance der hele tiden var til stede. I løb 2 fokuserede jeg bare på at gøre det godt så jeg kunne slutte året godt af. At det skulle blive til mesterskabet var meget uvirkeligt lige efter løbet. De hårde odds var imod os fra starten, men heldet var på vores side i denne weekend. At kunne dele denne triumf med HELE teamet er en ubeskrivelig glæde."

Til sidst vil HP-Racing gerne benytte lejligheden til at takke venner, sponsorer og samarbejdspartnere for et fantastisk år. Tak for jeres entusiastiske opbakning og støtte ved alle løbene. Også en stor tak til vores konkurrenter for en god og velkørt sæson. Håber vi ses i 2006.

HP-Racing


Læs mere om:
 • 02/10/05 - Jyllandsringen - Saxo Cup
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her



  ASETEK SIMSPORTS