Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford 1800

1.2.3 Lån & Spar

F1800 
05/10/05 

"Da vi planlagde dette års ambitiøse deltagelse i hele tre mesterskaber, med ialt fem kørere, var det med rystende hånd, at jeg skrev målsætningen op for sæsonen. Mindst en mester, mindst top 5 resultat i de to andre mesterskaber, og rookie pokalen skulle for tredie år i træk tilfalde en kører i teamet." fortæller en meget glad Flemming Schleimann fra Lån & Spar Bank Racing.
 


(Foto: Lån & Spar Bank Racing)
Flemming Schleimann forsætter: "At vi skulle slutte sæsonnen af som i weekenden, havde jeg kun kunne drømme om, det er den aller bedste måde vi kan takke alle vore samarbejdspartnere: Lån & Spar Bank, Lucas Oil, Bilmarkedet, Bilbasen & Veidec. Og alle vore leverandører har også bare leveret varen: Van Diemen racerne, Dynamics støddæmperne, PI dataloggerne og Scholar motorerne. Jo, herfra skal lyde en stor tak til alle de mennesker der har medvirket til at gøre dette år til en historisk god sæson, med et formidabelt resultat."

Mats Franer sørgede for to af målene ved at tage sølvet ved SM og ved den super flotte fjerde plads i FIA North European Zone Championship. Men inden teamet nåede de sidste mål, skulle der køres de to højdramatiske DM finaler på Jyllandsringen. Den ene på fugtig bane og i næsten mørke lørdag aften, og den anden i høj sol og klart vejr søndag formiddag. Og med 14 tilmeldte skulle teamet ikke få lov til at komme sovende til noget som helst, og i racing kan alt jo som bekendt ske hvilket løbet lørdag også var et tydeligt bevis på.


(Foto: Lån & Spar Bank Racing)

#28 David Olsson, Sverige, Rookie skulle egentlig bare køre med i DM for at få noget træning, men da han allerede fra start af sæsonnen viste gode takter, blev focus flyttet fra SM til DM for pludselig var podiet inden for rækkevidde, samt den prestigefyldte Rookie pokal. Da Kim Humborstad valgte det tørre yderspor i starten af lørdagens heat, var David pludselig på sin første Pole. Det forbavsede ham i den grad, at da starten gik meget hurtigt efter lineup, kom han ikke så godt afsted, hele feltet var næsten samlet i en stor klump nede i det første sving. Alle kom dog igennem og David kunne begynde sin opstigning i feltet, han nåede op til 3 pladsen som holdt i mål. Rookie pokalen og DM trediepladsen var nu sikret.

#51 Mark Kamstrup, Danmark var i klar DM føring, men skulle på grund af det magre resultat ved Padborg Super Prix kører mindst 2 point hjem for at sikre sig mesterskabet, det lyder jo meget nemt, men.....da første omgang af lørdagens heat var overstået måtte Mark søge til pitten med et punkteret baghjul ! Nu kører klassen jo med godkendte dæk og Marks reserve hjul lå....ja i lastbilen nede i paddocken, så kun en snarrådig indsats fra Elvin Nielsen fik ham på banen igen med et regnvejrsdæk på det ene baghjul og et slicsdæk på det andet. Mark kæmpede som en besat med en noget specielt kørende bil og nåede lige præcis at tage de to point der skulle til for at sikre sig danmarksmesterskabet.


(Foto: Lån & Spar Bank Racing)

#61 Kim Humborstad, Norge havde chancen for at tage mesterskabet hvis han tog begge poles og fik top pladseringer i heatene. Han lagde godt ud ved at tage begge poles i begge tidstagninger. Kim er absolut en af de allerhurtigste i klassen og lagde godt ud med at tage føringen i første heat, efter halvdelen af løbet førte Kim med 6 sekunder, og da Mark jo havde været i pit og lå sidst var muligheden for mesterskabet der stadig. Kim havde dog to nulresultater fra starten af sæsonnen i baghovedet, så der var ingen grund til at tage unødige chancer, så tempoet blev sat ned til safety first, hvilket blev udnyttet af en konkurrent, men en velfortjent anden plads på podiet og en ligeså velfortjent anden plads i mesterskabet.

#69 Ronnie Bodekær, Danmark, Rookie har haft en noget uheldig sæson, en motor stod af ved Season Opening Trophy på Padborg, to løb er endt i sandkassen og et par gange har setupet ikke fungeret optimalt. Men et par besøg på podiet er det blevet til, sammen med en del pæne resultater har det resulteret i en 7 plads i mesterskabet og en af de tre rookier i top 10. Ved lørdagens finale fik Ronnie efter stabil kørsel en sjette plads og han ser nu frem til at få kørt en masse ved Festivalen i England, samt ved efterårets mange test, så han kan blive klar til næste sæson i formel 1800.

Lån & Spar Bank Racing holdt lørdag aften en lille fest i teltet hvor årets resultat blev fejret med god mad og tilhørende champagne. Elvin viste den indenfor teamet så berømte gummistøvledans, medens Flemming forsøgte at holde styr på tropperne og få lagt en strategi for søndagens sidste heat i det danske mesterskab, men da mesterskabets tre øverste pladser jo allerede var på plads, blev planen ganske enkel:"Bare giv noget gas og vis tilskuerne hvem der er de sande mestre i klassen!"


(Foto: Lån & Spar Bank Racing)

Med en teamordre på "free racing" og med Kim, Mark og David på de første tre pladser i starten, blev der gået til stålet som om det var det eneste løb i hele sæsonnen. Starten går Kim stikker af med Mark lige i hælene, David går nærmest i stå og taber fem pladser, medens Ronnie laver sæsonnens bedste start fra midten i feltet og skyder frem til fjerde pladsen lige efter Nickie Thiim. Ronnie har fået fart på, på de næste omgange haler han ind på Nickie og der ser ud til at han kan gå forbi. Oppe foran ligger Kim og Mark som om der kun var 1 meter snor imellem dem, men for enden af langsiden går Mark indenom Kim og overtager føringen. Pludselig holder der en sort bil i værnet på vej ud på langsiden, da røgen har lagt sig viser det sig at være uheldige Nickie Thiim der gudskelov er uskadt, på trods af den voldsomme afkørsel. Efter safetycar perioden er racet igang igen, Ronnie har ikke kunne holde varmen i dækkene og har desværre ikke den samme fart som før og må lade sig passere af et par konkurrenter, her iblandt en fremstormende David, der nu er p4 lige efter Dennis Holbæk. Men David ville mere, så i det der må betegnes som årets overhaling i klassen skyder han inden om for enden af langsiden, i den grad at vore to kære banekommentatorer kom helt op i omdrejninger og begyndte at true teamet med konkurrencestyrelsen og forbrugerombudsmanden for monopolagtige tilstande i klassen :-)

"Jo, årets sidste heat sluttede med endnu en 1,2,3 sejr til vores team, og med Mark som vinder, Kim som toer og David som treer, præcis som vi slutter i mesterskabet, må man sige at det for os var en værdig afslutning på sæsonnen." kommenterer Flemming Schleimann, der forsætter: "Fremtiden for klassen tegner meget lyst, der har været 24 forskellige navne på startlisterne i klassen i år i DM, 49 i NEZ og 34 i SM, så kan vi formå at få dem alle sammen til at komme til alle løbene i 2006 bliver det en af de største klasser i skandinavien. Klassen er formel 1 for begyndere, og med 3 rookier i top 10 beviser den endnu engang at det er her man starter hvis man vil videre i international formel racing. Vi ses i 2006."

Lån & Spar Bank Racing


Læs mere om:
  • 02/10/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her