Danish
Touringcar

06/10/05

- blev desværre bremset af en punktering
DM Finalen på Jyllands-Ringen udviklede sig rigtig flot for BMW køreren Philip Andersen fra Team Essex.

Allerede fra lørdagens fri træning var han med helt fremme i det 25 biler store felt som DTC klassen mønstrede til finale løbet.
Her placerede Philip sin BMW 320i racer på 7. pladsen.

Philip Andersen sammen med teamkollega Jens Reno Møller under lørdagens tidtagning.

Til tidtagningen blev tempoet skruet yderligere op, og selv om banen var fugtig, så gav alle kørerne i feltet den lidt mere gas - det gjorde Philip også!
Han placerede sig på 4. pladsen, og var dermed sikret en plads i den vigtige Super Pole om de endelig startplaceringer til det første af løbene.
Med sin 4. plads var Philip også den hurtigste af alle Team Essex kørerne - det var noget der blev lagt mærke til.

"Jeg fik en fin tidtagning, det har virkelig hjulpet at vi har analyseret de fejl som jeg tidligere har lavet, det virker som om vi nu har fået styr på det" - udtalte Philip Andersen lørdag eftermiddag.

Søndag blev der kørt en kort warmup forud for selve Super Polen, her kørte Philip konservativt - sparede på både dæk og motor - hans tid rakte til en placering som nummer 13.
I selve Super Polen sparede Philip ikke på BMW'en - og han satte her 7. hurtigste tid, hvilket sikrede ham et godt udgangspunkt til Prefinalen.

Prefinalen strakte sig over 13 omgange, og her skiftede placeringerne oppe foran i feltet flere gange, alligevel kunne Philip fastholde sin 7. plads hen over målstregen, og dermed sikre sig yderligere 9 point til mesterskabet.

Philip Andersen på vej mod 7. pladsen i Prefinalen.

De gode resultater Philip indtil nu havde præsteret, gav en god optimisme til Finalen.
Philip fik med en god start rykkede en plads frem allerede på første omgang, men på anden omgang kolliderede han med en konkurrent, og det resulterede i en punktering, hvilket satte en stopper for en ellers success fuld weekend for Philip.

"Det gik rigtig godt i dag. I prefinalen kunne jeg ikke alene holde tempoet, jeg var også istand til at presse kørerne foran mig, og havde undervejs fedt race med Kurt Thiim. Så på den baggrund er det ekstra ærgerligt at udgå med en punktering i finale løbet" - slutter Philip Andersen.

Med de 9 point fra Prefinalen kom Philip op på ialt 104 point i kørernes mesterskab, hvilket rakte til en samlet placering som nummer 10.
I team mesterskabet sluttede Philip sammen med Teamkollega Jens Reno Møller fra Team Essex Development på en samlet 4. plads.

Selv om mesterskabet nu er slut, så betyder det ikke at sæsonen er slut for Philip og Team Essex.
Den 16. oktober deltager teamet i 'Mini Le Mans' løbet på Padborg Park, hvor Philip i 4-timers løbet skal dele en BMW 320i racer med Casper Elgaard og John Nielsen.