Yokohama Cup
Gr. N 2000

04/10/05

- ved DM Finalen på Jyllands-Ringen
Sæsonen igennem har Peugeot 206 GTI køreren Flemming Schantz været med oppe foran i den store Yokohama Cup klasse, men ved DM Finalen skulle det desværre gå anderledes, selv om det sluttede med et fint resultat.

Flemming var før DM Finalen på Jyllands-Ringen meget opsat på at slutte sæsonen af med et par gode resultater, men forholdene og konkurrenterne ville det anderledes.

At det måske ikke helt skulle blive Flemmings weekend fik man en lille forsmag på i lørdagens fri træning, hvor det 'kun' blev til en 13. plads ud af de 22 startende kørere.
Dette rettede Flemming dog flot op på i den første tidtagning, hvor han satte 6. bedste tid, og det fulgte han op med 8. bedste tid i den anden tidtagning.
Da tiderne generelt var hurtigst i den anden tidtagning, så blev 8. pladsen også hans startplacering til det første af løbene.

Søndagens første løb udviklede sig positivt for Flemming, han kørte sig hurtigt et par pladser frem, men i den sidste halvdel af løbet blev kampene lidt for tætte, hvilket resulterede i blandt andet en tur gennem strafbanen for Flemming, ligesom den hårde kørsel midt i feltet kostede både tid og placeringer for ham, med det resultat at han sluttede løbet på 16. pladsen.
"Det var utroligt ærgerligt, mine bremseklodser blev slidt skæve, så jeg ikke kunne bremse ordentligt, og det resulterede i at jeg ramte et par af konkurrenterne - noget jeg er meget ked af, da det ødelagde både deres og mit eget race" - udtalte Flemming Schantz efter løbet.

Men en start placering næsten bagerst i feltet var der lagt op til hårdt arbejde for Flemming i det andet løb, og specielt hvis der skulle et pænt resultat med hjem til Varde.
Lige fra starten gik var han på jagt efter placeringer, og i løbet af de 10 omgange rundt på Jyllandsringen fik han kæmpet sig op på 6. pladsen - 10 placeringer længere fremme end han startede, og han var nok den mest overhalende kører i dette heat.

"Vi fik da sluttet af med et flot resultat, en masse spændende race, samt med nogle fine overhalinger" - slutter Flemming Schantz.