Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Elgaard og Essex tog titlerne

Danish
Touringcar
Challenge 

04/10/05 

Team Essex Invest vandt både pre finale og finale på Jyllands Ringen
Team Essex Invest havde en god weekend ved DM finalen på Jyllands Ringen. Om lørdagen kvalificerede alle fire biler sig til Super Pole. Og om søndagen vandt Casper Elgaard kørernes mesterskab, mens teamet sejrede i team mesterskabet.
 

"Jeg er glad og stolt over at have vundet to mesterskaber back to back", lød det fra Casper Elgaard efter løbet. "Det var en rigtig god weekend. Søndag morgen havde jeg det rigtig godt - bedre end forventet. Jeg havde sovet som en sten om natten. Men før løbet var sommerfuglene i maven blevet noget store".


Casper Elgaards bil blev pyntet efter løbet.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Heldigvis var bilen fantastisk hele weekenden. I pre finalen laver jeg en drømme start og ligger side om side med Lundgaard, der giver plads til at jeg kan være der. Jeg har hastigheden og kommer først til sving tre. Løbet igennem blev jeg ved med at presse for at holde tankerne på løbet".

"I finalen laver jeg lidt hjulspind i starten, men kommer alligevel op mellem Michel Nykjær og Jens Edman. Men Nykjær trækker lidt ind og rammer mig og jeg falder lidt tilbage. Igen var mit fokus at koncentere mig om løbet og køre som jeg normalt ville gøre. Så jeg ville så langt op som muligt. Jeg kom forbi Lundgaard og Nykjær, og lå så bag Jens Edman. Og der var et par muligheder, men jeg ville ikke i clinch med ham, medmindre det var en 100 procents chance. Jeg havde den podieplacering, som jeg gerne ville. Og så tænkte jeg nok også lidt på mesterskabet", slutter Casper Elgaard, der med sin 3. plads også sikrede vigtige point til team mesterskabet.


Casper Elgaard på i regnvejr om lørdagen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Teamejer Peter Halvorsen var også en glad mand efter løbet. "Vores fokus har hele tiden været på, at Casper Elgaard skulle være mester. Om Jan Magnussen kom og kørte eller ikke, var ikke så vigtigt. Der var en 26 - 27 biler, og dem skulle vi slå, og det gjorde vi", udtaler Peter Halvorsen.

"Vi havde ikke regnet med at vinde team mesterskabet, efter det der skete på Padborg Park, men at vi gjorde det, er jo bare dejligt. Vi synes det er fortjent og vi er bare så glade" slutter Peter Halvorsen.

Teamchef John Nielsen var også en tilfreds mand efter løbet. Udover at Casper Elgaard vandt mesterskabet og pre finalen, vandt John Nielsen selv finalen og satte dermed et flot punktum for sæsonen.

"Det var rigtig godt for os allesammen", udtaler John Nielsen. "Og det var sportsligt set en fair weekend, hvor vi alle bare kørte motorløb".

"I pre finalen kørte jeg taktisk. Jeg kunne godt være kommet længere frem, men det var bedre at satse på at holde 5. pladsen og så få pole i finalen. Det var ren taktik. Michel Nykjær prøvede at lokke mig forbi hen mod målstregen. Først blinkede han og så satte han farten ned. Men jeg ville ikke forbi og vi kørte ret langsomt over målstregen", fortæller John Nielsen.


John Nielsen tager flaget i årests sidste DTC løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

"I finalen var det planen, at jeg skulle føre an og så se, hvad der var brug for. Hvis Casper havde brug for hjælp, kunne jeg altid lade mig falde tilbage. Men heldigvis havde han ikke brug for hjælp. Det var dejligt at jeg bare kunne køre mit eget løb og vinde finalen", slutter John Nielsen.

Mens der var glæde i det meste af teamet, var Jens Reno Møller fra Team Essex Development lidt skuffet. Hans mål for løbet var at forsvare 3. pladsen i Privat Cuppen. Et mål der ikke blev nået.

Weekenden startede ellers godt for Jens Reno Møller, der kom i Super Pole og sluttede som 10'er. "Jeg lavede en fejl i Super Pole, men var forholdsvis tilfreds", fortæller Jens Reno Møller. "Jeg havde god fart i bilen og kommer op på en 8. plads. Men jeg bliver ramt af Jan Magnussen og mister et par placeringer. Og på vej ind på langsiden bliver jeg ramt af Michael Carlsen, der vipper mig rundt. Jeg havde set ham, men regnede ikke med at han ville prøve noget der. Desværre gik det ud over forhjulsophænget og jeg måtte udgå".


Jens Reno Møller på vej gennem feltet.
(Foto: Motorsporten.dk)

"I finalen skulle jeg så starte bagerst, og fik kæmpet mig op til en 11. plads, men trediepladsen i Privat Cuppen var væk. Men det er da en trøst at Casper vandt mesterskabet. Weekenden var egentlig ganske typisk for sæsonen. Farten var der, men heldet har ikke altid været der. Jeg har ikke været stabil nok. Så nu håber jeg, at vinterpausen kan være med til at bryde den cirkel, og så kan vi starte på en frisk næste år. Nu ser jeg i stedet frem til 4 timers løbet på Padborg Park, hvor jeg skal køre bilen sammen med Peter Halvorsen og vores teamkoordinator Peter Jæger", slutter Jens Reno Møller.

Heller ikke for den anden kører i Team Essex Development, Philip Andersen, blev weekenden helt god. Lørdagens tidskørsel gik godt, og Philip Andersen kom i Super Pole med fjerde hurtigste tid - som den hurtigste af alle Essex kørerene!


Philip Andersen i pitten.
(Foto: Motorsporten.dk)

I pre finalen gik det godt for Philip Andersen, der sluttede på en 7. plads, lige bag Kurt Thiim. Og det lovede godt for finalen. Men her gik det knap så godt. Philip Andersen blev fanget bag Kurt Thiim, da han spandt ved sving tre. Philip Andersen skubbede sig fri af Thiim og fortsatte. Men et par omgange senere havde han et sammenstød med Jason Watt, hvor hans fælg blev ødelagt og gik ind i dækket, og han måtte udgå.

Men det væsentlige i denne weekend var mesterskaberne, og de kom begge i hus. Og fra John Nielsen lyder den sidste kommentar: "Jeg vil gerne sige tak til alle teamets medlemmer. Vi er et rigtig team, hvis en har problemer, tager en anden fat. Vi kan være stolte over at være Team Essex Invest".

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 02/10/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her