Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

LV sluttede sæsonen med en 3. plads

Danish
Touringcar
Challenge 

04/10/05 

LV-Motorsports første sæson i DTC serien, blev ved DM Finalen på Jyllands-Ringen, afsluttet med en 3. plads til David Falch i DTC Cuppen.
 

Vejret var med de to Peugeot 307 kørere fra LV-Motorsport under lørdagens kørsler, hvor det var regn og fugt der prægede dagen - lige noget der passer deres racere.

I den fri træning kørte David Falch 6. hurtigste tid, han var kun 0,6 sekund fra den førende kører.
Også Klaus Verner var med fremme i den forreste halvdel af det 25 biler store DTC felt - han sluttede på 11. pladsen 1 sekund fra hurtigste mand.


Klaus Verner.
(Foto: Motorsporten.dk)

Til tidtagningen sidst på eftermiddagen var banen ved at tørre op, men der var også partier hvor der stadig var fugtigt, her kørte David og Klaus sig ind på henholdsvis 10. og 17. pladserne.
Dermed havde David sikret sig en plads i den eftertragtede Super Pole, og LV-Motorsport havde nået deres første delmål for weekenden.

Søndag formiddag var der en kort warmup forud for Super Polen, her kørte David 15. bedste tid og Klaus den 19. bedste.

I Super Polen skulle David på banen som den 3. kører, og han satte her 11. bedste tid, hvilket så blev hans startplacering til Prefinalen.

Prefinalen udviklede sig ikke specielt positivt for de to LV-Motorsport kørere, og gav ingen indikation af de gode resultater som dagen skulle ende med.
Værst gik det for Klaus, der blev noteret som udgået 4 omgange før mål, selv om han fuldførte løbet, med det resultat at han skulle starte nede bagerst i feltet til Finalen.
David sluttede løbet på 17. pladsen og Klaus på 15. pladsen.

Med startpositioner i den tunge ende af feltet, så skulle der lidt af et mirakel til, hvis sæsonen skulle sluttes af med et topresultat - en stor opgave for de to privat kørere.
Klaus var igen uheldig, endnu en gang svigtede hans transponder 4 omgange før målstregen, og han blev noteret som udgået selv om han fuldførte løbet på 20. pladsen!


David Falch.
(Foto: Motorsporten.dk)

Tilgengæld havde David mere held i sprøjten, samt god fart i Peugeot raceren, han arbejde sig stille og roligt frem i feltet, således at han kunne slutte på en samlet 10. plads, men hvad vigtigere var - han var 3. hurtigste privatkører, dermed var der en podieplacering til ham og teamet i årets sidste DTC løb.

"Det var en lidt kedelig weekend, jeg havde endnu en gang problemer med knækkede trækaksler i både træning og tidtagning - og oven i det kom så problemerne med transponderen i min racer, så jeg ikke blev noteret for de omgange jeg kørte - det kostede både placeringer og point" - udtalte Klaus Verner efter weekenden der markerede enden på hans DTC karriere i denne omgang.

Det var en yderst tilfreds David Falch der kiggede tilbage på weekenden:
"Bilen kørte som sædvanlig perfekt i regnvejret om lørdagen, og det var et par gode race om søndagen - specielt Finalen. Men helt problemfrit var det nu ikke for mig. Først kæmpede jeg med en utæt støddæmper under warmup og Super Pole, så bilen overbremsede, og det kostede tid. I Prefinalen spandt jeg rundt i første sving, og da jeg kom tilbage på banen, blev jeg ramt af 4 - 5 biler, så min sporing blev slået 13 millimeter ud af kurs, og begge spejle var klappet ind! Jeg fik dog kæmpet mig nogle pladser op igen, og der var jeg desværre så uheldig undervejs at jeg fik skubbet til Mike Legarth, det er jeg ret ked af" - udtaler David Falch - "I selve Finalen fik jeg en perfekt start, og allerede inden det første sving havde jeg taget mange placeringer, men jeg døjede her med en del understyring, og to gange spandt jeg - men det var alligevel et godt race og en dejlig måde at slutte DTC sæsonen på!"

Sportsdirektør Lars Vendelbo fra LV-Motorsport udtaler:
"På trods af de tekniske problemer, vil jeg betegne weekenden som rimelig god, selv om det er ærgerligt med de placeringer som Klaus mistede. Davids 3. plads i Privat Cuppen kom efter imponerende kørsel, og var helt velfortjent."


René Rasmussen (tv) og David Falch (th) giver finale vinderen i DTC Cuppen Martin Pedersen et champagne bad.
(Foto: Motorsporten.dk)

David Falch og Klaus Verner sluttede kørernes mesterskab på henholdsvis 13. og 21. pladsen ud af de 27 kørere der har været med i mesterskabet.
LV-Motorsport sluttede team mesterskabet på 8. pladsen ud af de 18 teams der har scoret point i år. Så generelt set må debut sæsonen betegnes som 'godkendt' - men det bliver bedre endnu!

For i det tredje mesterskab - DTC Cuppen - mesterskabet for privatkørere der sluttede David Falch på 7. pladsen og Klaus Verner på 12. pladsen ud af 18 kørere.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 02/10/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her