Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Den Blå Avis MC 600 Challenge

René Prang vandt sikker regnvejrssejr

MC600
Challenge 

01/10/05 

Nicolai Sørensen kan stadig tage Den Blå Avis MC600 Challenge fra Søren Hole
René Prang, Kjellerup, blev en sikker og velfortjent vinder af lørdagens pre-finale i Den Blå Avis MC600 Challenge, der blev kørt på en våd FDM Jyllandsringen. På sin Yamaha YZF R6 lagde Road Racing-veteranen sig i front fra start, og selv om han i starten havde Allan Howard Christiansen, Næstved, i baghjulet, så kunne ingen røre ham.
 

"Det gik perfekt," sagde en glad René Prang efter sejren. "Jeg kunne mærke, at starten var perfekt med det samme, og jeg skulle kun koncentrere mig om at holde tempoet. Jeg var sådan set lidt ligeglad med, om der var noget pres bagfra. Jeg satte mit tempo, og da jeg var oppe på plus seks sekunder, var den sikker, og jeg kunne slappe lidt af."

René Prang fik dog lidt hjælp af, at Allan Howard Christiansen efter en tredjedel af løbet måtte lade sig falde tilbage.

"Mit anti-dug gik fri, og så kunne jeg ikke rigtigt se noget," forklarede den unge vestsjællænder. "Så måtte jeg slække lidt på tempoet for ikke at køre mig selv af, og til sidst kunne jeg så begynde at køre lidt op på tempoet. Men det var ikke nok. Jeg valgte bare at blive på andenpladsen og ikke satse på meget."

Mens der ikke var den store tvivl om sejren i løbet, så var der helt til sidst spænding om, hvorvidt Søren Hole, Kalundborg, allerede kunne sikre sig den samlede sejr i Den Blå Avis MC600 Challenge, eller om Nicolai Sørensen, Thisted, kunne få en livlinie til søndagens finale. Det blev det sidste, der var tilfældet.

"Jeg fik hele tiden at vide fra pitten, at den var god nok, og at den samlede sejr var i hus, og så var den pludselig ikke god nok. Bare en placering længere fremme, så havde den været i hus," kom det fra en dybt skuffet Søren Hole. "Jeg kørte alt, alt for sikkert, og alligevel kørte jeg ikke sikkert nok. Det er forfærdeligt."

Mens Søren Hole kom i mål på en anonym fjortendeplads, så sluttede Nicolai Sørensen pre-finalen som nummer syv. Dermed reducerede han Kawasaki-kørerens forspring til 24,5 points, og da der gives 25 points for en sejr, er intet endnu afgjort.

"Nu kører jeg for at vinde, om det regner eller sner," smilede Nicolai Sørensen, der trods den beskedne placering alligevel fik sat noget på plads.

"Nu er min andenplads i mesterskabet sikret, så i morgen satser jeg. Jeg kører i hvert fald efter sejren, og så må vi se, hvad der sker."

DBA MC600 Challenge

Læs mere om:
  • 02/10/05 - Jyllandsringen - MC600 Challenge
  •