Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Indy Lights

Kolby skifter til Indy Lights

Indy Lights 
26/01/01 

Indy LightsSom det tidligere har været skrevet her på Motorsporten.dk har Kristian Kolby været i USA for at finde sig til rette omkring en kontrakt for et år i Indy Lights. Nu er det sikkert - Kristian Kolby kører ikke Formel 3000, men drager i stedet til USA for at søge lykken der.
 

Den 22-årige danske racerkører Kristian Kolby krydser i år Atlanten for at køre Indy Lights, der er juniorklassen til den amerikanske CART serie, ligesom Formel 3000 klassen er det til Formel 1. Kristian Kolby har skrevet kontrakt med det belgiskejede topteam, Conquest Racing, der i de sidste 3 år har ligget forrest i mesterskabet med brasilianeren Felippe Giaffone. Kristian Kolby's teamkammerat bliver den brasilianske kører Nilton Rossoni, der sidste år vandt Barber Dodge mesterskabet.

Kristian Kolby, som sidste år havde et problemfyldt Formel 3000 rookie år med det franske DAMS team, er sikker på, at han kan være med i toppen på den anden side af Atlanten. Kristian vandt det engelske Formel Ford mesterskab i 1996 og har vundet flere afdelinger af det engelske Formel 3 mesterskab samt været på sejrsskammelen i alle de mesterskaber, hvor han tidligere har kørt.

Conquest Racing blev sidste år nummer 3 i Indy Light mesterskabet. Teamet ejes af den tidligere belgiske Indy 500 racerkører, Eric Bachelart, der er sikker på, at han har gode chancer for at vinde mesterskabet med sin unge danske kører.

En sejrsikker Eric udtaler sig: "Jeg er glad for at have skrevet kontrakt med Kristian Kolby. Kristian har bevist, at han kan vinde mesterskaber i en konkurrencedygtig bil, og det er netop, hvad vi forventer os af ham."
"Jeg ved, at Kristian er rookie i år, og at det vil blive svært for ham, specielt på ovalbanerne, men vi har planlagt et meget omfattende test- og udviklingsprogram, som vil være til stor hjælp for ham, og som også vil hjælpe os med at give ham det udstyr, som han behøver for at vinde mesterskabet."

Teamet begynder sit omfattende testprogram allerede i slutningen af januar på Button Willow, og Kristian Kolby er fuld af optimisme. "Conquest Racing har allerede bevist, at de kan vinde løb. Jeg ønsker at bevise, at de også kan vinde mesterskabet. Jeg kunne have valgt at køre Formel 3000 i Europa, men brasilianere og tyskere stod i kø med store sponsorer for at få de gode sæder hos de 3 bedste teams, og så mange sponsorer kunne jeg ikke finde på det tidspunkt," konkluderer den danske racerkører. "Mit team fra sidste år, det franske DAMS team, udnyttede en option, de havde på mig for 2001 mesterskabet. Det lykkedes min manager at forhandle mig ud af denne kontrakt, så jeg undgik at skulle kæmpe mod ulige vilkår i Formel 3000 mesterskabet et år til."

"Jeg flytter ikke til USA for at få "an easy life"." Jeg gør det, fordi jeg ønsker at få succes, og Conquest Racing er et førsteklasses team, som har tilbudt mig den bedste mulighed for at opfylde mine ambitioner."

CART er Kristian Kolby´s næste mål, og via sin manager, Geraldo Rodrigues (der også er manager for Ricardo Zonta), har han allerede kontakter til teams angående testmuligheder. Men først vil han koncentrere sig om at få succes i Indy Lights og blive et "hot" navn hos CART teamcheferne.

Benji

Læs mere om:
  • Kristian Kolby
  •