Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Citroen SAXO Cup

Pole position og podieplads

Saxo Cup 
03/10/05 

- til Claus Christensen ved DM Finalen
Claus Christensen kørte fine resultater hjem ved DM Finalen på Jyllands-Ringen, og sikrede sig dermed 4. pladsen i OK Saxo Cup mesterskabet.
 

Lørdag var Saxo Cup kørene på banen tre gange, i den frie træning var det på en våd og glat bane, men åbenbart passede disse betingelser Claus godt, for allerede fra den fri træning var han med til at sætte tempoet i klassen, han sluttede her som næsthurtigste kører kun 2/10 sekund efter den hurtigste mand.

I tidtagningen holdt Claus speederkablet helt stramt på Saxo Cup raceren, og kørte suverænt hurtigst ud af de 23 biler som klassen mønstrede denne wekend.
Hans tid var mere end 4/10 sekund bedre end køreren på anden pladsen.


Lørdagens regnvejr passede Claus Christensen godt, og han kørte sig her til en poleposition.
(Foto: Motorsporten.dk)

Da starten gik til lørdagens løb var banen tørret en del op, skød Claus frem og udnyttede på bedste vis sin poleposition, han kørte sig hurtig til et komfortabelt forspring.
Men en safety car periode samlede feltet op bag ham igen, og det kombineret med en tur gennem strafbanen, for at have været lidt for tæt på en konkurrent i starten kostede ham føringen, så Dan Birkelev kunne krydse målstregen 9/10 sekund foran Claus der besatte 2. pladsen.


Claus Christensen førte en stor del af det første løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Søndagens heat blev kørt på tør bane, hvilket skruede tempoet op, Claus skulle her starte fra 5. pladsen, og denne placering holdt han løbet igennem.
Han sluttede her 6 sekunder fra vindende Thomas Wulff.

"Lørdagen gik bare helt fint, vi har et problem med motoren, den mangler lidt heste samt en del moment, men i regnvejret betød det ikke så meget" udtaler Claus Christensen - "til søndagens løb, hvor banen var tør og solen skinnede, der kunne det tilgengæld mærkes - der var ikke kraft nok til at jeg kunne sætte et angreb ind på kørerne foran mig!"

2. og 5. pladsen bragte Claus op på 317 point, hvilket placerede ham på en samtet 4. plads i OK Saxo Cup mesterskabet 2005.


Tre glade kørere på podiet efter det første løb.
Claus Christenden (tv), løbets vinder Dan Birkelev, samt Jørn Vestergaard (th) på 3. pladsen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Resultatet af OK Saxo Cup 2005:

Plac.KørerBruttoNetto
1Thomas Wulff408378
2Tommy Nygaard378377
3Dan Birkelev361360
4Claus Christensen337337
5Jørn Vestergaard317317
6Kenneth Jakobsen269269

Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • 02/10/05 - Jyllandsringen - Saxo Cup
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS