Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

22 overhalinger var ikke nok for Jan Magnussen

Danish
Touringcar
Challenge 

03/10/05 

Det lykkedes ikke for Jan Magnussen at krone en fantastisk weekend med endnu et DTC mesterskab.
 

Efter sin flotte sejr for Corvette Racing ved Petit Le Mans løbet på Road Atlanta i USA lørdag, blev Jan Magnussen fløjet hjem med privat jetfly, så han mindre end tolv timer efter, var klar til at køre om DTC mesterskabet på Jyllands Ringen.

Inden sidste afdeling førte Jan Magnussen med 2 point, men da han grundet løbet i USA havde misset kvalifikationen til DTC skulle han starte som nummer 27 og bagerst, da starten gik til prefinalen. Jan Magnussen og Team Den Blå Avis' forhåbninger bestod i, at Magnussen kunne køre sig op til den femteplads i prefinalen, som ville give Pole Position til finaleløbet. En næsten umulig opgave, men Magnussen har aldrig sagt nej til en udfordring.


(Foto: Jan Kaiser)

Jan Magnussen kom i sin Team Den Blå Avis Toyota Corolla godt fra start i prefinalen og efter kun to omgange, havde Magnussen passeret hele tretten biler.

Feltet var dog spredt godt ud og da det ternede flag blev vist efter de tolv omgange, var Magnussen kun tre placeringer fra den store triumf. En flot ottende plads blev det til, men da nærmeste rival Casper Elgaard havde vundet prefinalen, så det sort ud for Magnussens mesterskabschancer.

I finalen fik Jan Magnussen igen kørt sig op og var på et tidspunkt lige bag Casper Elgaard, men da BMW'en er bedre på distancen kunne Magnussen ikke passere Elgaard og han kom i mål på en femteplads, hvilket betød en samlet andenplads i DTC mesterskabet.

"Vi prøvede, men det gik ikke" sagde Jan Magnussen, inden andenpladsen blev fejret i teamteltet efter løbet. "Jeg er egentlig ikke vildt skuffet. Jeg har stadig sejren for Corvette fra i går at glæde mig over og vi vidste på forhånd, at det ville blive en næsten umulig opgave at vinde DTC, men vi var fast besluttet på at køre vores chance. Havde Casper (Elgaard - red.) nu haft en dårlig weekend, så var det vigtigt vi var her, men sådan skulle det altså ikke gå. Jeg havde en lille chance for at gå forbi Casper i finalen, men jeg må indrømme, at jeg tøvede lidt. Jeg ville ikke tage en dum chance og så risikere at sætte Casper af. Det kunne hurtigt have virket desperat og det var ikke sådan mesterskabet skulle afgøres".

Mandag tager Jan Magnussen igen retur til USA, hvor han næste weekend skal køre Grand-Am for Pontiac på Virginia International Raceway.


Læs mere om:
  • 02/10/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her