Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Magnussen leverede varen!

Danish
Touringcar
Challenge 

02/10/05 

Jan Magnussen popularitet nåede nye højder, da han søndag eftermiddag landede på FDM Jyllandsringen efter en lang tur fra USA i et lejet jetfly. De sidste kilometer, fra Karup, dog i helikopter.
 

Med i bagagen havde Big Mag en frisk sejr i Corvette GT1 i Petit Le Mans, 10-timers-løbet på Road Atlanta. Men det hjalp ikke Team Den Blå Avis-kørere i DTC-finalen. Da han ikke havde deltaget i lørdagens tidtagning, måtte han starte sidst i pre-finalen og det var for stort et handicap - selv om man hedder Magnussen og er en af verdens bedste racerkørere.

16 overhalinger lavede han under stor jubel i pre-finalen - og blev nummer ni, men den anden bejler til DTC-titlen, Casper Elgaard, vandt og var 10 point foran Team Den Blå Avis-kørere før finalen.

Her kørte Magnussen endnu et forrygende løb, men måtte nøjes med femtepladsen. Og da Casper Elgaard sluttede som nummer tre var mesterskabet hans.

"Jeg fik vist det maksimale ud af søndagen," sagde Magnussen efter løbet og andenpladsen i DTC-mesterskabet. "Casper Elgaard havde kontrol over tingene og jeg havde kun et uheld til ham at klynge mig til. Jeg kunne ikke slå ham på banen. Casper er en værdig mester."

Henrik Lundgaard, der startede fra pole position, hans femte i år, blev nummer to i pre-finalen og nummer seks i finalen. Her gjorde han plads for Jan Magnussen i dennes jagt på Casper Elgaard.

I kampen om teammesterskabet førte Team Den Blå Avis før DTC-finalen, men da søndagens to løb var kørt, havde Team Essex Invest et forspring på fire point.

For de to Team Den Blå Avis-kørere var det sidste dans med Toyota Corolla'erne. De er sat til salg og næste år kører Magnussen og Lundgaard i nye biler.

Team Den Blå Avis

Læs mere om:
  • 02/10/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her