Formel Ford 1800

Lån & Spar - Finale Klar

F1800
30/09/05

"Det er med stor glæde for os at DTC a/s, DASU og løbsarragørerne har formået, trods et presset tidsprogram, at få plads til vores Formel 1800 ved DM finalerne på Jyllandsringen" udtaler Flemming Schleimann fra Lån & Spar Bank Racing.

"Løbskalenderen for 2005 bliver derved komplet, og de to aflyste løb fra Sturup i sommers kan nu blive kørt. Sturup Raceway har i mellemtiden fået sin banegodkendelse på plads, hvilket vi som sjællandsk team også er meget tilfredse med, det fejrer vi med en "Lån & Spar Bank Racing Experience" hvor 8 vindere fra forskellige konkurrencer afholdt i løbet af året, efter kyndig instruktion, skal prøve kræfter med en fuldblods formel 1800 ved et PR arrangement netop på Sturup Raceway i næste uge." Flemming Schleimann fra Lån & Spar Bank forsætter med et smil: "Ja der bliver nok ikke sat nye banerekorder denne dag på Sturup, det må vi have tilgode til en dag hvor vi skal køre en "full scale" test, eller løb på banen, men der piller vi jo nok også et sekund eller halvandet fra DTC banerekorden fra i sommers."

Men inden teamet kan begynde på efterårets PR arrangementer, og teamets deltagelse i Formel Ford Festivalen på Branch Hatch i uge 42, skal der køres om de endelige pladseringer i det danske mesterskab, hvor mange af de indbyrdes pladser er helt åbne, og langt fra fordelt endnu. Efter dønningerne fra de højdramatiske løb på Padborg Park har nu lagt sig, og nu gælder det for klassen om at levere et sportligt godt show ved DM finalen, med masser af "clean racing" på asfalten.

#28 David Olsson Sverige er på vej til at afslutte en formidabel "rookie" sæson, top 12 i NEZ ud af 49, top 13 i SM ud af 34, og med kun 2 dnf i hele sæsonen, har han bevist at øvelse gør mester. David ligger inden finalen på anden pladsen i DM med 171 point og fører suverænt i kampen om Rookie Pokalen. På Padborg Park sluttede han hhv. 3 og 4 i de to løb efter en solid indsats. David fører med 48 point i rookie mesterskabet og men med 54 point at køre om er det ikke afgjort endnu.

#51 Mark Kamstrup Danmark er med sine 5 sejre og 3 anden pladser i en solid DM føring med 209 point, men ved Padborg Super Prix gik det ikke som Mark gerne ville. En ok 4 plads i første løb og et katastrofalt andet løb med årets dårligste resultat på en 7 plads var ikke det Mark var taget til Padborg efter, en løs bolt åd sig ganske langsomt gennem den ene af forfælgene og havde andet løb været en omgang længere var hjulet brudt sammen. Mark kommer med spændte bolte, ny fælg og en top motiveret føring på 38 point til nærmeste konkurrent, så heller ikke her er der noget afgjort endnu med de 54 point der er at køre om til DM finalen.

#61 Kim Humborstad Norge er hurtig, hvilket den flotte andenplads i heat 2 på Padborg også vidner om. Efter et skuffende resultat i første heat havde teamet ramt det rigtige setup, og den rette motivation, så Kim havde kærkommen fart på og fik et velfortjent resultat. Han er efter en skidt sæsonstart hvor to påkørsler af ham endte i to nulresultater, kommet godt igen og er ganske langsomt men sikkert kravlet op af resultattavlen til den nuværende tredjeplads i mesterskabet med 166 point. Så der er lagt i gryden til en ægte Svensk / Norsk / Dansk landskamp om Mesterskabet for på fjerde pladsen banker endnu en dansker med god fart på.

#69 Ronnie Bodekær Danmark teamets anden rookie vil helst glemme løbet på Padborg, et enkelt point gav hele weekendens anstrengelser, og han må tage til takke med den nuværende ottende plads i mesterskabet med 117 point, men de tre foranliggende er absolut indenfor række vidde, og det er ambitionen at de ikke skal komme sovende til noget som helst, Ronnie vil gerne bevise at forårets podiepladser ikke var tilfældigheder og han er kommet til klassen for at være med for alvor.

Jo jo, der er lagt op til en spændende DM finale hvor top 10 skal afgøres på Jyllandsringens asfalt. Der er vel egentlig 9 af top 10 kørerne der har vinderpotentiale til de to løb, så det bliver nervepirrende at se hvordan det spænder af. "Vi vil lade dagsformen og kørerne afgøre det på banen, men vi er allerede blevet forvendt med medaljer og pokaler efter Mats Franer´s flotte SM sølv" siger en stor grinende Elvin Nielsen og bliver suppleret af Flemming Schleimann der allerede nu mentalt er på vej til England og Formel Ford Festivalen på Branch Hatch, World Cuppen i Formel 1800: "May the best man win the day!"