Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Hvad nu hvis? - 1

Danish
Touringcar
Challenge 

27/09/05 

Vi kikker på mesterskabsmulighederne
På søndag afgøres Danish Touringcar Championship, og intet mindre end fire kørere har en chance for at sikre sig titlen.
 

Jan Magnussen, England, og Casper Elgaard, Århus, ligger i toppen af tabellen med blot to points afstand, men også Jens Edman, Sverige, og Henrik Lundgaard, Hedensted, har mulighed for at vinde det prestigefyldte mesterskab.

Men hvad skal der egentlig til? Det har vi kikket nærmere på her, hvor vi bringer nogle af de kombinationer, som kan give de fire titelkandiater mesterskabet:

Jan Magnussen

Den nemmeste måde, hvorpå Big Mag sikrer sig titlen, er ved at sørge for, at trioen Elgaard, Edman og Lundgaard er bag ham i både pre-finalen og finalen. Så kan ingen røre ham.

Formår han ikke at have alle tre bag sig, så er det vigtigt, at det kun er Jens Edman og Henrik Lundgaard, som smutter forbi. Er Casper Elgaard foran ham, og begge slutter i pointene, så går titlen til BMW-køreren.

Men specielt Jens Edman må heller ikke få for langt et forspring. For Jan Magnussen er det således acceptabelt, at svenskeren gentager sin dobbeltsejr fra Padborg Park, når blot Big Mag selv slutter på en af de fire efterfølgende pladser i begge løb. Henrik Lundgaard kan derimod få noget længere linie. Skulle teamkammeraten score dobbelt, så vil bare en enkelt femteplads i enten en pre-finale eller finale være tilstrækkeligt.

Casper Elgaard

Det siger næsten sig selv, at den forsvarende mester som minimum skal blive bedre placeret end Jan Magnussen for at genvinde titlen. Men ligesom Big Mag kan han også tillade sig at give både Jens Edman og Henrik Lundgaard lidt snor.

Gentager svenskeren sin dobbeltsejr, så skal BMW-køreren hver gang slutte på en af de tre efterfølgende pladser for at holde liv i sine mesterskabsdrømme, mens en enkelt top 4-placering er tilstrækkeligt, hvis Henrik Lundgaard scorer The Double.

Jens Edman

Svenskeren gør sine titelchancer den bedste tjeneste, hvis han gentager præstationen fra Padborg Super Prix. Men det behøves nødvendigvis ikke at være nok til, at han kan blive seriens første udenlandske mester.

Gentager Jens Edman sin dobbeltsejr, så får han kun titlen med hjem, hvis Casper Elgaard højst tager to femtepladser og Jan Magnussen to sjettepladser.

Mindre kan dog gøre det. Udgår både Jan Magnussen og Casper Elgaard, så vil en anden- og tredjeplads give svenskeren mesterskabet, også selv om Henrik Lundgaard bliver noteret for en dobbeltsejr. Gør eks-rallykøreren ikke det, vil en fjerde- og en femteplads være nok.

Henrik Lundgaard

Toyota-køreren er den titelkandidat, som det går mest op ad bakke for, for han skal som minimum blive treer i både pre-finalen og finalen, hvis han skal tage titlen. Og så kræver det som minimum, at Jens Edman ikke slutter i top seks, ligesom Jan Magnussen og Casper Elgaard ikke må score points.

Vinder han derimod både pre-finalen og finalen, så må Jens Edman ikke gøre ham følge i nogen af løbene i top 3, ligesom hverken Jan Magnussen eller Casper Elgaard må komme i top 10.

Fotograf: Birger Vilén.


Læs mere om:
  • 02/10/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her