Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Det endelige opgør om DTC-titlen

Danish
Touringcar
Challenge 

26/09/05 

Bliver Jan Magnussen eller Casper Elgaard mester?
Eller snyder Jens Edman dem?

Efter en lang, hård og spændende sæson er det nu blevet afgørelsens time i Danish Touringcar Championship. Kan Casper Elgaard, Århus, forsvare sit mesterskab?
 

Vil det lykkes for Jan Magnussen, England, at genvinde den titel, han selv var indehaver af i 2003? Eller overhaler Jens Edman dem begge indenom og bliver seriens første udenlandske mester?

Det er nogle af de spørgsmål, man får svarene på, når FDM Jyllandsringen på søndag danner rammen om det endelige opgør om dansk bilsports mest prestigefyldte mesterskab.

Kampen om Danish Touringcar Championship tog en ny vending tidligere på måneden, da næstsidste afdeling blev kørt på en våd og fedtet Padborg Park. Under svære vejrforhold lykkedes det Jan Magnussen at score 12 points mere end Casper Elgaard, og det betød, at den tidligere Formel 1-kører kunne bringe sig i front af mesterskabet. Føringen er på bare to points, og da to titelkandidater kun en gang tidligere er gået ind til den afgørende afdeling med en mindre marginal, siger det sig selv, at kampen er tæt og uforudsigelig.


Bliver det Casper Elgaard (t.v.) eller Jan Magnussen, som vinder årets Danish Touringcar Championship? Det spørgsmål besvares på FDM Jyllandsringen på søndag.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Kort og godt bliver det den af de to mesterskabskandidater, som klarer sig bedst på dagen, der vinder titlen. DM-Finalen bliver derfor en stor udfordring for Jan Magnussen og Casper Elgaard, der hele tiden skal tænke taktisk og have et øje for konkurrentens placering i feltet. Men den taktiske infight må ikke tage overhånd, for så kan begge ende som tabere.

Henrik Lundgaard, Hedensted, og Jens Edman, Sverige, har nemlig begge teoretisk mulighed for at indhente d'herrer Magnussen og Elgaard, og her udgør den svenske Peugeot-kører en farlig trussel.

Han er den kører, der samlet set har fået flest points på kontoen i de to seneste DTC-afdelinger, og hans Peugeot er nu i besiddelse af den fart, den savnede først på året. Tilsæt så hertil muligheden for, at DM-Finalen kan finde sted på en våd bane, hvor den franske bil er specielt stærk, og man er klar over, at Jens Edman er en trussel, konkurrenterne ikke kan lukke øjnene for.

Men uanset om det lykkes for Jens Edman at vinde Danish Touringcar Championship, så vil mindst en Peugeot-kører få en DTC-titel med hjem.

Ligesom hovedmesterskabet er privatkørernes interne kamp om DTC Cuppen gået hele vejen, og her er antallet af kandidater skrumpet ned til blot to. Men uanset, om det bliver Michael Carlsen, Vissenbjerg, eller Martin Pedersen, Køge, som vinder titlen, så vil vinderen køre i en Peugeot 307.

Heller ikke teammesterskabet er afgjort på forhånd, og også her er der to kandidater. Team Den Blå Avis har her et forspring på 16 points til Team Essex Invest, men med hele 74 points på spil på FDM Jyllandsringen, bliver også dette mesterskab først afgjort til allersidst.

Alt i alt er der skabt det rette udgangspunkt for en spændende afgørelse på en af de mest jævnbyrdige sæsoner i Danish Touringcar Championship.

Korte fakta:

  • I de seks hidtil kørte mesterskaber er titlerne fire gange gået til den kører, som førte mesterskabet inden den afgørende runde.
  • Jesper Sylvest, Jægerspris, og Casper Elgaard lå henholdsvis et og ti points efter deres konkurrent, da de med en stærk slutspurt i DM-Finalen vandt deres DTC-titler i henholdsvis 1999 og 2004.

Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 02/10/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her