Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Villeneuve starter fra pitlane

Formel 1 
25/09/05 

Efter at have kvalificeret sin Sauber racer på 12. pladsen på startgridden, så er canadieren Jacques Villeneuve nu blevet dømt til at starte fra pitlane.
 

Reglerne er således at de enkelte teams ikke må foretage reparationer og/eller justeringer på racerne mellem kvalifikationen og selve løbet, i den periode står biler formelt i Parc Ferme selv om de står i teamnes egne pitgarager.

Denne regel har Sauber teamet forbrudt sig ved, da de har skiftet 'arm' i forbindelse med krængningsstabilisatoren på Villeneuves racer.
Derfor skal han starte fra pitlane - altså først køre ud på banen når sidste bil fra startgridden har passeret pitudkørslen.

På en bane som Interlagos i Brasilien, der har en lang og snoet pitudkørsel betyder det at Villeneuve vil være langt efter feltet på første omgang.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 25/09/05 - Interlagos - Formel 1 - FIA F1
  •