Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Det var hans skyld!

Danish
Touringcar
Challenge 

25/09/05 

Jens Edman var årsagen til at dobbeltsejre blev svære
Ved Padborg Super Prix blev Jens Edman, Sverige, den første kører i næsten tre år, som vandt både pre-finalen og finalen ved en DTC-afdeling.
 

Men at det har været svært at opnå denne præstation, kan svenskeren faktisk takke sig selv for!

Det var nemlig mere eller mindre Jens Edmans skyld, at man op til 2003-sæsonen valgte det nuværende kvalifikationssystem, hvor de bedste fra pre-finalen starter i omvendt rækkefølge til finalen.

I de første fire år i Danish Touringcar Championship brugte man forskellige systemer til at bestemme startopstillingen til finalen. Til at begynde lod man blot kørerne starte i den rækkefølge, de sluttede pre-finalen, men til 2002 ville den kører, som satte hurtigste omgang i pre-finalen få pole position til finalen.

Dette system blev anvendt uden de store sværdslag, men da Jens Edman til sin DTC-debut ved løbet på Ring Knutstorp fik frataget sin tid under tidtagningen, skulle han starte pre-finalen bagest. Da han blot var på gæstevisit som reserve for Jan Magnussen, England, valgte han at bruge pre-finalen som ren tidtagning, og det udløste ikke bare en pole position til finalen. Det gjorde også fænomenet kendt som 'En Edman', og da også andre begyndte at bruge metoden, blev kvalifikationen til finalen ændret.

Fotograf: Birger Vilén.

Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 18/09/05 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her