Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroen SAXO Cup

HP-Racing fik gode resultater med hjem

Saxo Cup 
21/09/05 

- fra Padborg Park
OK Saxo Cup kørte i weekenden næstsidste afdeling af årets løbsserie på Padborg Park og spændingen er i top inden sidste afdeling afvikles på Jyllands-Ringen den 1-2. oktober.
 

Med en 5. plads i løb 1 og en 1. plads i løb 2 overtog Thomas Wulff nemlig føringen i den samlede stilling, men kun på papiret. Trækkes de to dårligste resultater fra er Thomas stadigvæk 13 point efter sidste års mester Tommy Nygaard. Også teamets anden kører Nick Reimersø viste igen gode takter.

I lørdagens frie træning kørte Thomas tredje hurtigste tid og Nick 10. hurtigst. Mens Nick forsatte de gode takter i eftermiddagens kvalifikation, hvor han igen besatte 10. pladsen dumpede Thomas to placeringer bagud. Thomas døjede med kraftig overstyring som ved den efterfølgende gennemgang af bilen viste sig at skyldes et sæt stærkt medtaget bagdæk.

I søndagens første løb var det koldt, men trods grå og regnfyldte skyer holdt det tørvejr i alle løbets ti omgange. Fra femte startposition kom Thomas godt af sted, men det kan være svært at avancere på inderbanen af Padborg Park. Det udnyttede Tommy Nygaard til fulde fra da fra startposition seks overhalede 3 konkurrenter inden sving 2 på ydersiden. Længe kæmpede Thomas med Jørn Vestergaard om femte pladsen, men efter en bremsefejl fra Jørn for ende af langsiden kunne Thomas slutte løbet på en tilfredsstillende 5. plads. Også Nick måtte kæmpe hårdt for det igennem hele løbet og ved målflaget havde den 17-årige kører tabt en enkelt placering.

Til søndagens anden løb var vejret skiftet til det værre. Støvregn faldt over banen og regndæk blev monteret. Thomas skulle starte fra bås fire i ydersporet og Nick igen fra en 10. plads. Da starten gik, fik Thomas bid i det glatte underlag med det samme og allerede inden første sving er han fremme på andenpladsen efter Claus Christensen der startede toer. Denne fordeling holder seks af løbets 10 omgange, men i indgange til Yokohama hårnålen snurre Claus rundt om sig selv og Thomas kan køre en komfortabel sejr hjem. Unge Nick måtte igen kæmpe hårdt for pointene, men efter flot kørsel i de vanskelige forhold kunne han slutte løbet på en 11. plads.


Thomas Wulf vandt anden løb, her er han på podiet sammen med Jørn Vestergaard (2. pl.) samt Claus Christensen (3. pl.).
(Foto: HP Racing)

I den samlede stilling er spændingen således i takt inden sidste afdeling af OK Saxo Cup køres på Jyllands-Ringen den 1. og 2. oktober. Den forsvarende mester Tommy Nygaard fører med 343 point, mens Thomas er på andenpladsen med 330 point. Med 64 point at kører om er det stadigvæk åbent også for Dan Birkelev som p.t. indtager tredje pladsen i den samlede stilling.

HP-Racing


Læs mere om:
 • 18/09/05 - Padborg Park - Saxo Cup
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her