Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Big Mag fører DTC-mesterskabet!

Danish
Touringcar
Challenge 

19/09/05 

Jan Magnussen fører nu kampen om årets DTC-mesterskabet. Et point er han nu foran Casper Elgaard - med to løb, en pre-finale og finale på FDM Jyllandsringen om 14 dage, tilbage.
 

Big Mag vandt dagens pre-finale på Padborg Park og blev nummer fire i finalen, og da Casper Elgaard kun blev henholdsvis nummer syv og seks, er Team Den Blå Avis-stjernen nu i toppen af DTC-mesterskabet.

"Det var en fantastisk weekend, og stor tak til Henrik Lundgaard, der kunne have vundet finalen i dag, hvis det ikke lige havde været fordi, han valgte at holde lidt igen for ikke at tage point fra mig," sagde Jan Magnussen efter det hårde race på den regnvåde og glatte bane.

Nu hvor Magnussen har bragt sig i spidsen af mesterskabet skal teamejer Karsten Ree og teamchef Frank Ludvigsen, tage stilling om føringen på et point er nok til at ofte flere hundrede tusinde kroner på at hente Magnussen hjem fra USA, hvor han kører ALMS for Corvette om lørdagen i finale-weekenden.

"Det er en svær beslutning, vi skal træffe. Et point er ikke nogen stor føring og da Jan ikke kan nå hjem til tidtagningen, kommer han til at starte sidst, og er derfor stærkt handicappet på forhånd," siger Frank Ludvigsen. "Men jeg forventer, at vi træffer en afgørelse sent i aften."

For Henrik Lundgaard blev løbet på Padborg Park det bedste løb i år. En anden- og en tredjeplads var udbyttet af de to løb, hvor han hele tiden kørte et halv sekund hurtigere end Magnussen.

Løbet på Padborg Park fik en dramatisk afslutning. John Nielsen vandt finalen, men blev tildelt en tidsstraf på 20 sekunder for overhaling i gul flagzone. Det betød, at Jens Edman vandt.

Senere kom dommerne til den afgørelse, at der alligevel ikke var noget gult flag, og at man derfor ikke kunne dømme John Nielsen, der fik sejren tilbage. Efter at Edman, Magnussen og Lundgaard var blevet hyldet på sejrsskamlen.
[Red.: Senere igen blev denne afgørelse dog kendt ugyldig, så den oprindelige frakendelse står ved magt.]

Afgørelsen fik dog ikke indflydelse på resultatet i den samlede stilling. Jan Magnussen er stadig et point foran Casper Elgaard.

Sikke en gyser, der venter ved DM-finalen på FDM Jyllandsringen - hvis Jan Magnussen kommer hjem.

Team Den Blå Avis

Læs mere om:
  • 18/09/05 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her