Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

DTC-titel kan finde sin ejermand på Padborg Park

DTC Cup 
15/09/05 

Michael Carlsen og Martin Pedersen er alene i kampen om privatkørernes titel
Ved weekendens Padborg Super Prix er det naturligvis mesterskabskampen mellem Casper Elgaard, Århus, og Jan Magnussen, England, den store interesse samler sig om. Men rent faktisk er der en mulighed for, at man allerede på Padborg Park får fundet ejermanden til en DTC-titel.
 

Det er privatkørernes kamp om DTC Cuppen, vi taler om. En kamp, hvor antallet af kandidater - såvel reelle som teoretiske - er reduceret til blot to. Michael Carlsen, Vissenbjerg, og Martin Pedersen, Køge. Og at det måske allerede kan komme til en afgørelse i næstsidste afdeling af Danish Touringcar Championship, skyldes det forspring på 55 points, som Michael Carlsen råder over.


Michael Carlsen (forrest) og Martin Pedersen kæmper om DTC Cuppen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

"55 points forspring ser jo godt ud, så jeg håber da på, at det lykkes," siger fynboen, som med en placering som fjerdebedste privatkører i både pre-finalen og finalen kan få en så stor pointscore, at heller ikke Martin Pedersen kan indhente ham.

"Jeg har helt ærligt ikke regnet på det, men det gør jeg selvfølgelig inden weekenden," indrømmer han. "Man skal passe på med at sige, at titlen er hjemme, for det kan jo være, at det er min tur til at have uheldene. Jeg har været for mange år i branchen til, at jeg føler mig sikker, men det er da et komfortabelt forspring."

Selv om opgaven godt kan virke uoverkommelig for Martin Pedersen, så er kampen ikke tabt på forhånd.

"Man opgiver aldrig," slår han fast. "Jeg skal nok vinde over Michael på Padborg Park, men spørgsmålet er bare, om han kommer langt nok ned til, at jeg kan vinde mesterskabet. Hvis Michael bare gennemfører nogenlunde, kører han alligevel med det hele. Så det er altafgørende for mig, at jeg vinder den."

Flere gange i år har Martin Pedersen scoret maximumpoints til DTC Cuppen og ved Copenhagen Racing Grand Prix var han tæt på også at komme podiet i det generelle resultat. Optimismen og troen på sig selv fejler derfor ikke noget.

"Det så også rigtigt godt ud, da vi testede på Padborg Park sidst, og jeg er ikke nervøs for, at jeg får en god placering. Ja, faktisk så vil jeg prøve, om ikke jeg kan komme på podiet i både privatcuppen og det samlede resultat," siger han. "Det kunne nok give nogle øretæver, men dem tager jeg gerne imod, hvis jeg kommer på podiet begge gange."

For Michael Carlsen bliver strategien ved det sønderjyske løb lidt mere forsigtig og afventende.

"Det er da klart, at jeg gerne vil have det afgjort, så jeg kan køre frit igen. Men det vil da være dumt at ødelægge det hele, for jeg er før kommet hjem fra Padborg Park med en ødelagt bil," siger køreren, der faktisk to gange har vundet Danish Touringcar Championship.

Men uanset om Michael Carlsen eller Martin Pedersen titlen, så vil årets DTC Cup-vinder sidde bag rattet af en Peugeot 307.

"Der var vist ingen, som havde regnet med, at Peugeot skulle være fremme, for BMW-kørerne lagde jo ud med dunder og torden, og siden er de gået den modsatte vej," siger Michael Carlsen. " Det er vigtigt at komme hjem hver gang. Nullerne gør meget meget ondt i år, og det gør måske, at man trækker sig i en situation, hvor man godt kunne være kørt forbi. Man tænker sig om en ekstra gang."

Korte fakta:

  • I kampen om DTC Cuppen deltager de såkaldte privatkørere, der ikke har motorsport som deres hovederhverv.
  • Godt halvdelen af årets præmiepulje på 1.000.000 kroner er reserveret privatkørerne, som dog kan score yderligere kontanter ved at blande sig i det generelle resultat.
  • Jesper Sylvest, Jægerspris, var den første vinder af DTC Cuppen, da han i 2003 sejrede med sin Citroën Xsara Coupé VTS.
  • Mike Legarth, Vamdrup, er forsvarende DTC Cup-mester, men hans BMW har ikke haft den stabilitet, som kunne gentage sidste års mange klassesejre.

Stillingen i privatkørernes DTC Cup:

Plac.KørerMærkePoint
1Michael CarlsenPeugeot 307 CC230
2Martin PedersenPeugeot 307 GTI175
3Jens Reno MøllerBMW 320i143
4Jesper SylvestCitroën Xsara VTS136
5René RasmussenToyota Corolla T-sport124
6David FalckPeugeot 307 GTI123
-Mike LegarthBMW 320i123
8Carsten LeveauBMW 320i93
-Gunnar KristensenBMW 320i93
10Jens EnemarkCitroën Xsara VTS91
11Kim Lund JohansenRenault Megane II85
12Klaus VernerPeugeot 307 GTI79
13Hans HartmannHonda Accord Euro R69
14Jørgen WeinreichTotota Corolla T-sport57
15Michael KlostermannNissan Primera39
16Per PoulsenNissan Primera18
-John HansenAlfa Romeo 15618

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 18/09/05 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •