Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Den Blå Avis MC 600 Challenge

Nicolai Sørensen tror stadig på sin chance

MC600
Challenge 

13/09/05 

Honda-køreren er nærmeste forfølger til den mesterskabsførende Søren Hole
I Den Blå Avis MC600 Challenge har Søren Hole, Kalundborg, længe lignet et sikker vinder. I løbet af forårssæsonen fik den rutinerede Kawasaki-kører støt og roligt opbygget et forspring på over 40 points til den nærmeste forfølger.
 

Det kan han nu nyde godt af, her hvor næstsidste afdeling af serien i weekenden køres på Padborg Park.

Alligevel er kampen om titlen langt fra afgjort endnu. I hvert fald ikke, hvis man spørger Søren Holes nærmeste forfølger, Nicolai Sørensen, Thisted.

"Søren kan godt indhentes, for der er 100 points at køre om endnu," siger Honda-køreren, som tre gange i år har besejret mesterskabsfavoritten. "Men kører han sikkert ligesom sidste gang, så bliver det svært. Han skal helst være uheldig, og jeg skal vinde, for så ligner det noget. Det bliver svært, hvis han kører taktisk, men det er ikke umuligt. Det er i hvert fald ikke slut, før det sidste løb er flaget af."

At løbene i Den Blå Avis MC600 Challenge trods Søren Holes dominans alligevel godt kan være uforudsigelige, fik man et tydeligt bevis på ved den forrige afdeling på FDM Jyllandsringen. Her lykkedes det nye unge talent, Allan Howard Christiansen, Næstved, at sejre, mens Søren Hole måtte indkassere sæsonens hidtil dårligste målpassage efter at være startet bagest.

"Sidste gang skete der jo en masse, så man ved aldrig, hvad der kan ske næste gang," siger Nicolai Sørensen, der dog ikke nøjes med bare at leve i håbet. Han har også en offensiv taktik klar til løbet på Padborg Park. "Det bliver fuldt angreb, det gør det. Vi fandt et godt set-up sidste gang, jeg var dernede, og sidste gang lå jeg toer og blev firer, så jeg tror nok, at det skal gå."

Selv om Nicolai Sørensen har en ambition om at tage den sammenlagte førsteplads fra Søren Hole, så kan han selv pludseligt gå hen og komme under ekstra pres. Det meste af sæsonen har Steven Tirsgaard, Herning, og Søren Lauridsen, Værløse, fulgt ham i tabellen, men med sin seneste succes er Allan Howard Christiansen også begyndt at nærme sig top 3 i feltet. Alligevel får det ikke Nicolai Sørensen til at ændre indstilling før Padborg Super Prix.

"Jeg har lidt forspring ned til Steven, og som udgangspunkt bliver det fuldt angreb, men det kan godt være at det ændrer sig, som løbet skrider frem. Men jeg kører stadigvæk for at vinde," lyder det resolut fra thyboen, som tidligere på måneden fik sin debut i VM-serien på Assen i Holland.

"Der er så stor forskel på den bane og så Padborg Park, at jeg ikke rigtigt kan tage noget med. Snitfarten var meget højere på Assen, så det er så vidt forskelligt, at det er ligesom at spille håndbold den ene dag og fodbold den anden. Men jeg har da fået noget mere køretræning," slutter Honda-køreren, som var tre pladser fra at score VM-points i debuten.

Fotograf: Birger Vilén.
DBA MC600 Challenge

Læs mere om:
  • 18/09/05 - Padborg Park - MC600 Challenge
  •