Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Titelkandidaterne har forskellig taktik

Clio Cup - DK 
14/09/05 

Clio CupKampen står mellem Henrik Larsen, Per Poulsen og Tom Pedersen
Kikker man på tabellen i Fleggaard Renault Clio Cup, kan man let få det indtryk, at Henrik Larsen, Gudbjerg, er en sikker vinder af Danmarks nyeste løbsserie.
 

26 points forspring har han til nærmeste forfølger, og da det samtidig er teamkammeraten Per Poulsen, Årup, virker det som om, at mesterskabet er afgjort allerede inden weekendens Padborg Super Prix.

Men det er langt fra tilfældet.

"De to dårligste resultater tæller ikke med, og da jeg skal smide 19 points væk, er jeg reelt kun 7 points foran Per, og de kan hurtigt blive solgt op," siger Henrik Larsen, som valgte en lidt forsigtig og afventende strategi ved forrige afdeling af serien.

"Det gav gode points til mig, og taktikken denne gang bliver lidt den samme, selv om det ikke duer, at jeg hygger mig på ottendepladsen, og Per i stedet vinder. Jeg skal bare være med oppe blandt de tre første. Det er jeg nødt til at være, og men jeg må lade være med at gå i infight."

En kører, der netop var i infight, var Per Poulsen, som ved Grand Prix Danmark måtte notere sig for sæsonens tredje nulscore.

"Jeg følte, at jeg havde tabt mesterskabet," siger den lange fynbo, som var en af løbsvinderne, da Fleggaard Renault Clio Cup sidste gang gæstede Padborg Park.

"Men efter at jeg har sundet mig lidt, så tror jeg stadig på det. Jeg skal være meget godt kørende, og så skal Henrik være uheldig. Vi kører om det hver især, og efter weekenden må vi se, hvor vi står. Hvis det kommer til at knibe, kan det jo godt være, at jeg skal køre lidt for ham i de sidste løb. Han kan jo trække nogle resultater fra, mens jeg er nødt til at køre min chance og passe på min andenplads, for Tom Pedersen kan godt gå hen og snyde os. Han er ikke helt afskrevet endnu."


Per Poulsen (2) og Tom Pedersen (7) skal i front, hvis de skal frarøve Henrik Larsen (t.h.) mesterskabsføringen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Netop Tom Pedersen, Christiansfeld, er den absolutte dark horse i mesterskabsopgøret. En serie kiks og småfejl fra egen og teamets side har gjort, at sønderjyden blot ligger på en sammenlagt tredjeplads. Men han er ubestridt feltets hurtigste mand. Fire sejre er det blevet til, og de to seneste kom for tre uger siden på FDM Jyllandsringen, hvor ingen konkurrenter formåede at følge ham.

"Det er på de første omgange, hvor jeg er god på kolde dæk og kan trække fra dem og så holde distancen til dem," siger Tom Pedersen beskedent om recepten på sin succes. Alligevel føler han ikke, at det vil være realistisk at indhente Henrik Larsen i det samlede resultat.

"Nej, det tror jeg ikke," indrømmer sønderjyden. "Jeg kører ikke efter mesterskabet. Jeg kører efter nogle sejre. Henrik kan jo da være uheldig, og der kan ske alting, men jeg skal være meget heldig, hvis jeg skal nå det mesterskab. Jeg tror og håber på, at jeg kan gentage succesen fra Grand Prixet, og jeg tror, at chancen er rimelig god. Jeg er rimelig stærk på Padborg Park, men jeg tror ikke, at det kommer til at gå lige så stærkt som på Jyllandsringen, da det er der, jeg er stærkest."

Selv om kampen om titlen i Fleggaard Renault Clio Cup reelt står mellem Henrik Larsen, Per Poulsen og Tom Pedersen, så har yderligere tre kørere mulighed for at blive mester, om end deres chancer er mere eller mindre teoretiske.

Jesper Davidsen, Søborg, kan således stadig genvinde sin titel, men det kræver ikke bare, at han gør rent bord på Padborg Park. Han skal også vinde pre-finalen og finalen i årets sidste afdeling, ligesom de foranliggende konkurrenter nærmest skal snuble over deres egne ben. Lidt bedre chancer har Patrick Ernstsson, Sverige, og Kasper Jensen, Aalborg, derimod, selv om bronzemedaljen vil være et mere realistisk mål for dem.

Korte fakta:

  • Fleggaard Renault Clio Cup afvikler både sin pre-finale og finale ved Padborg Super Prix søndag.
  • Pre-finalen vises direkte på TV2 Zulu.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 18/09/05 - Padborg Park - Clio Cup - DK
  •