Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Hård kamp i sigte på Padborg Park

Danish
Touringcar
Challenge 

12/09/05 

Duellen mellem Casper Elgaard og Jan Magnussen går ind i sin afgørende fase
Danish Touringcar Championship nærmer sig sin afgørelse. Antallet af titelkandidater er afdeling for afdeling blevet reduceret, og nu tegner mesterskabet sig reelt som en duel mellem den forsvarende mester, Casper Elgaard, Århus, og udfordreren Jan Magnussen, England.
 

Næstsidste afdeling af årets mesterskab er Padborg Super Prix, som køres i den kommende weekend på Padborg Park, og der er lagt op til et nyt kapitel i den nervepirrende føljeton, som tog sig begyndelse ved sæsonstarten i maj. Dengang lagde Casper Elgaard sig i front af tabellen, og her har han ligget lige siden. Men Jan Magnussen er rykket tættere på, og nu er det blot 10 points, der adskiller de to kørere.

"Det bliver en utrolig hård kamp," spår Casper Elgaard om såvel løbet som opgøret om mesterskabet. Og selv om Jan Magnussen hele sæsonen har været bagud på points, så har han ikke opgivet at genvinde den titel, han besad i 2003.

"Ti points betyder, at jeg stadig er med i kampen," slår han fast. "Der skal kun ske et lille fejltrin fra Caspers side, og vi skal have lidt held på vores side, så er vi der. Men ti points den anden vej havde selvfølgelig været bedre."

Alle sæsonens løb er i år tællende til mesterskabet, og der er derfor hverken plads til at køre defensivt og afventende eller aggressivt og satsende. Der skal hele tiden points på kontoen, og derfor er der stor sandsynlighed for, at man på Padborg Park vil kunne opleve en gentagelse af den duel, som udspandt sig for to år siden. Dengang var det atter de to, som duellerede. Ikke bare i kampen om mesterskabet, men også på den sønderjyske racerbane. Her blev et løb bogstavelig talt afgjort ved det ternede flag, da Jan Magnussen i et sidste forgæves overhalingsforsøg sendte Casper Elgaard på tværs over målstregen.



Inden Padborg Super Prix har Casper Elgaard 10 points forspring til forgængeren på tronen, Jan Magnussen.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Det tætte mesterskabsopgør mellem Casper Elgaard og Jan Magnussen kan dog blive udnyttet af en række af feltets andre kørere til at komme til tops og vinde Padborg Super Prix.

John Nielsen, England, Henrik Lundgaard, Hedensted, og Jens Edman, Sverige, er i kampen om årets bronzemedalje adskilt af ni points, og her vil der med garanti heller ikke blive givet noget ved dørene.

Men af de tre kørere tegner Jens Edman til at stå stærkest. Han er Peugeot Sport Danmarks bedste kort, og i modsætning til John Nielsen og Henrik Lundgaard har han derfor ingen bedre placeret teamkammerat, han skal tage hensyn til. Samtidig har netop Peugeots 307-model vist sig utrolig stærk i år på Padborg Park, idet han sammen med Martin Jensen, Albertslund, sikrede mærket en 1-2-sejr i pre-finalen, da Danish Touringcar Championship sidste gang var i det sønderjyske.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 18/09/05 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her