Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Michelin og McLaren kigger på dæk

Formel 1 
06/09/05 

Søndagens Formel 1 Grand prix i Italien, viste at McLaren er den hurtigste bil på banen, men under løbet viste der sig et problem, med de Michelin dæk som McLaren kørte med.
 

Michelin's motorsport chef Pierre Dupasquier har udtalt, at de sammen med McLaren vil undersøge hvorfor højre baghjul hos Kimi Raikkonen og Juan Pablo Montoya gav op under løbet.

Raikkonen var den første af de to McLaren kører som mødte dæk problemet. Det opstod umiddelbart efter hans eneste planlagte pitstop under dette løb, og han måtte halte tilbage til pitten med et dæk som var meget tæt på at kollapse.

Montoya løb ind præcis samme problem hen i mod slutningen af løbet, men han kunne humpe bilen i mål uden at få skiftet det meget skadede dæk.

Efter løbet sagde Michelin, at man godt kan forklarer fejlen på Kimis baghjul, men da man fik kigget på Montoya's erkender Michelin at der er et problem med dækket, og at man vil kigge på det sammen med McLaren teamet.

Der er stor focus på problemet fra Michelins side, men Ron Dennis har udtalt efter løbet at han ikke udelukkende vil lægge skylden over på det franske dæk, men at setup'et på bilerne må bære en del af skylden.

Vejgaard

Læs mere om:
  • 04/09/05 - Monza - Formel 1 - FIA F1
  •