Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Belgiens Grand Prix - optakt

Formel 1 
07/09/05 

Fortsat kamp mellem McLaren og Renault
Der er ikke meget ferie for Formel 1 feltet efter Det Italienske Grand Prix. Allerede på søndag køres der løb på Spa i Belgien, og endnu engang må McLaren udpeges som forhåndsfavorit - hvis altså teknikken holder.
 

På grund af den korte tid mellem de to løb, bliver der ikke tale om de store forskydninger i magtforholdet, McLaren og Renault ligger stadig i front - og de fire biler vil, hvis de slipper for uheld og defekter, kunne tage de fire første pladser i løbet på Spa. Resten af feltet, med undtagelse af bagtroppen fra Minardi og Jordan, virker ret jævnbyrdige og her bliver det marginaler og detaljer der afgør kampen.

Nu da Raikkonens VM drøm ser ret håbløs ud, skal man ikke forvente at Juan Pablo Montoya bare sådan vil lade finnen vinde. Hvis Raikkonen havde en realistisk chance for en titel, ville columbianeren nok finde sin hold-ånd frem, men som situationen er, så vil de begge køre for sejr. Raikkonen virker stærkest, men igen kan det blive de små ting der afgør det.

Hos Renault er der ingen tvivl om hvem der er den stærkeste. Fernando Alonso har det meste af sæsonen haft en klar fordel fremfor Fisichella. Alonso har for nylig sagt at han stadig kører for at vinde, og det skal sikkert nok passe. Men han vil nok ikke vinde for enhver pris. VM er tæt på, og det må ikke glippe for spanieren.

Hvis man skal sætte et navn på pladsen som øjeblikkets tredie bedste hold i Formel, må Toyota være en oplagt kandidat. På Monza kørte de godt, ikke at de ligefrem deltog i kampen om topplaceringer, men lidt anonymt fik de gode placeringer. Det kan de sagtens gentage i Belgien. De nærmeste konkurrenter, Ferrari, Williams og BAR skuffede alle i løbet på Monza, mens Toyota gjorde en pæn figur.

Jarno Trulli har sæsonen igennem været den toneangivende i det team og det vil han sandsynligvis også være i Belgien. Ralf Schumacher har som vanligt sæsonen igennem været en solid pointhøster, men det er tydeligt at han er overbetalt for sin indsats. Men tilsyneladende ånder alt fred og idyl hos det japanske team og kritikken har været fraværende, hvilket for Ralf Schumacher må være en noget anden fornemmelse end den konstante kritik han fik hos Williams de sidste par sæsoner.

Storebror Michael måtte afgive sin trone i Italien, ikke at det kom som nogen overraskelse for hverken ham eller teamet. Men alligevel - at det skulle ske med en 10. plads var nok alligevel en overraskelse. På forhånd havde den detroniserede mester udtalt at han ikke regnede med at de kunne kæmpe med om podiepladser. Men at Ferrari skulle havne så eftertrykkeligt uden for pointene, og så på hjemmebane, er alligevel uhørt. Spa har altid været en af Schumachers yndlingsbaner og det var her han for 13 år siden vandt sin første Grand Prix sejr. At resultatet på Monza var så nedslående som det var, skal man ikke tage som en garanti for et lignende resultat på Spa. Mange forhold er anderledes. Vejret spiller altid en rolle i Belgien, og i regnvejr plejer Schumacher at være mand for en god præstation.

Også BAR skuffede i Italien, på trods af gode tidskørsler, eller måske netop på grund af dem. De lovede mere end de kunne holde. De var ellers ved at markere sig som et team man kunne regne med at se nær fronten af feltet, men sådan skulle det ikke gå på Monza. Button fik hevet et enkelt point hjem. I Belgien skal teamet helst lidt længere frem hvis vi skal tro på dem her i slutningen af sæsonen.

Men kampen om sejren kommer til at stå mellem McLaren og Renault, og fordelen ligger i øjeblikket hos McLaren - hvilket Renault nok er lidt ligeglade med - de skal bare sikre sig VM.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 11/09/05 - Spa-Francorchamps - Formel 1 - FIA F1
  •