World Touring Car Championship

WTCC på Oshersleben

WTCC
02/09/05

13 og 14 afdeling i Verdens Mesterskabet for standard biler, på Motopark Oschersleben i Tyskland, blev både et spændende og historisk løb

WTCC var i weekenden kommet til Oshersleben, hjemland for de hurtige BMWér, men efter kvalifikationen var det Alfa Romeo som startede på de 2 første pladser.
Hurtigste mand var ellers Jörg Müller, men en straf fra Spa satte ham 10 pladser tilbage på start gridden til 1 heat. Så forrest var James Thompson tæt bag ham lå Augusto Farfus og Alfa dominansen blev brudt af Andy Priaulx som på trods af max kg(60) ballast vægt var 4 hurtigst på kvalifikationen.

Løbet byd på både debut til Seat´s nye Leon og det Franske team Orega, som stillede til start første gang med Stephane Ortelli. Begge klarede en glimrende kvalifikation, den nye Leon med Jordi Gené bag rattet blev 9.er og Ortelli blev 7.er.
Ligeledes vidste Ford teamet at deres benhårde arbejde hele sommeren, gik i den rigtige retning, Thomas Klenke var 11.er under 1 sek. fra de hurtigste.

Alle´s øjne var rettet på Jörg Müller da starten til 1 heat gik og han avancerede også fra 11 position til 5 i en kanon start.
Efter 5 omgange får førende James Thompson en stop and go straf fordi hans bil ikke var sat på alle 4 hjul før 3 minutter´s skiltet blev vist.
Med Thompson ude kom Andy Priaulx i front med Farfus på 2. plads og Jörg Müller lå 3.er. Sidst i løbet dukker sidste års vinder af 2. løb Richard Rydell op og passere både Farfus og Müller. Det var et af de mest spændende heat i serien, mange spændende dueller alle med fair og sportslig kørsel.
Omkring 8. pladsen var der som vanligt hård kamp og med 4 omgange tilbage går Alex Zarnardi forbi hans team kammerat Garcia, så Zarnardi ender på den attraktive 8 plads.

Resultatet af første løb, 13 VM afd.: Andy Priualx vandt foran Richard Rydell og med Jörg Müller på 3. plads.

En 8 plads bliver til en 1 plads, for 2 gang i WTCC startede Zanardi forrest, men denne gang lå Farfus ikke lige bagved.
Zarnardi fik en god start og 14 nervepirrende omgange lå foran, skulle det virkelig lykkedes for Zanardi at vinde en afd. af et Verdens mesterskab kun 4 år efter hans katastrofale ulykke på Lausitzring kun 130 km fra Oshersleben.
Heldigvis kunne Zanardi stå for presset fra Jörg Müller og vandt i flot stil, en historisk sejr i en sport hvor alle uanset race, køn eller handikap kæmper på lige fod.

Resultatet af første løb, 13 VM afd.: Alexander Zanardi vandt foran Andy Priaulx og med Jörg Müller på 3. plads.

For første gang i år scorede Alfa teamet ingen point, og især Giovanardi havde en katastrofe weekend. Før Oshersleben lå han på en samlet 2. plads, men efter Oshersleben er mesterskabet i år ved at være et opgør mellem de 2 BMW kører Dirk Müller og Andy Priaulx.
Dirk Müller fører med 69 point, Andy Priaulx 2.er med 68 point og Giovanardi ligger 3.er hele 12 point efter førende.
Med kun 6 afd. tilbage ligner det igen en kamp mellem Dirk og Andy.
Næste løb er på den nye bane i Istanbul d. 18 september.