Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Mange private skæbner

DTC Cup 
02/09/05 

I DTC Cuppen var der denne gang næsten lige så mange skæbner, som der var deltagere, og det hang bl.a. sammen med det meget kompakte program med dobbelte DTC-afdelinger.
 

Et team, som denne gang gjorde store fremskridt, var LV Motorsport. I lørdagens pre-finale var Klaus Verner, Silkeborg, og David Falch, Roskilde, meget konkurrencedygtige midt i privatfeltet, mens benzintilførselsproblemer imidlertid forhindrede dem i at starte i finalen. I søndagens DTC-afdeling var David Falch nærmest flyvende. I pre-finalen var han konstant blandt de fire bedste privatkørere, men i finalen smøgede han ærmerne op og leverede flotte overhalinger af Michael Carlsen, Vissenbjerg, Gunnar Kristensen, Klampenborg, og Jason Watt, Herlev, så han sluttede på en generel sjetteplads som næstbedste DTC Cup-kører.

Da sæsonen startede, lignede DTC Cuppen en dyst mellem de to BMW-kørere Jens Møller, Ikast, og Mike Legarth, Vamdrup, men begge er siden gledet ned i rækkerne, og Grand Prixet var meget symptomatisk for deres sæson.

Team Essex Invests privatkører lagde ud med en andenplads i lørdagens pre-finale, men da han i den efterfølgende finale ville hjælpe sine teamkammerater foran ved at skærme af for den fremadstormende Jens Edman, Sverige, endte det med en kollision og et nyt bundresultat. Bundresultater blev det også til under søndagens DTC-afdeling, hvor en sporestang knækkede efter en kollision med Jesper Sylvest. Men det var dog for intet at regne mod den skæbne, der overgik ham i startkarambolagen i finalen!

Mike Legarth fik også buler, om end de var af mere kosmetisk art (og hvor en repræsentant fra det skyldige team velvilligt stillede en reservekofanger til rådighed). Det skete i pre-finalen lørdag, hvor Vamdrup-borgmesteren selv bød op til dans med offensiv kørsel blandt profferne i starten, og det kostede en løs bagkofanger og et efterfølgende pitstop med tab af chancer. Finalen måtte han også udgå fra.

Søndagen startede også katastrofalt, da bilens kron- og spidshjul strejkede under tidtagningen, men Mike Legarth viste klassekørsel i pre-finalen, da han på første omgang avancerede han fra 25. til 16. pladsen. Slutfacit blev en trettendeplads som fjerdebedste privatkører, men en ny kollision i finalen sendte ham også ud af dette løb.

Det blev i stedet en helt tredje BMW-kører, som fik søndagens sidste podieplads. Det var Gunnar Kristensen, som for blot anden gang i sin karriere var med i en Super Pole, og den præstation var kendetegnende for hans indsats. Godt nok smed han et hæderligt pre-finale resultat væk med få omgange igen, men dette kompenserede han for med en flot start i finalen, hvor han efterfølgende kørte sig op fra tiende- til syvendepladsen og tog den sidste podieplads ved siden af Martin Pedersen og David Falch.

Lørdag gik den sidste podieplads til Jesper Sylvest, Jægerspris, der weekenden igennem leverede en god solid indsats og samtidig fik nogle af de resultater, forårssæsonen var så fattig på. Dermed begynder han nu for alvor at true Jens Møller i kampen om den sammenlagte tredjeplads i DTC Cuppen.

Som så ofte før bød Danish Touringcar Championships agterfelt på masser af nærkampe, hvor det ligesom i front er marginalerne, som er afgørende. Det var kørere som Jens Enemark, Kruså, Carsten Leveau, København, René Rasmussen, Frederikssund, og Per Poulsen, Årup, der bl.a. dystede, og her gjorde den sønderjyske Citroën-kører det godt med et avancement fra bageste plads til en sekstendeplads i lørdagens pre-finale. Stilen fortsatte i finalen, men til sidst løb han tør for asfalt og fik ødelagt fronten på bilen.

Også Hans Hartmann, Herning, og Kim Lund, Silkeborg, havde deres gode momenter. Honda-køreren havde åbenlyst haft gavn af samarbejdet med Kurt Thiim, Luxembourg, mens Renault Megane på et tidspunkt var fremme på en generel ellevteplads. Sidst, men ikke mindst, havde John Hansen, Kruså, en weekend, hvor den røde Alfa Romeo viste en holdbarhed, der ikke er set længe.

Fotograf: Birger Vilén.
Læs mere om:
  • 28/08/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •