Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

Kun to kandidater tilbage

DTC Cup 
01/09/05 

Pladserne i DTC Cuppen er snart fordelt
Mens der fortsat er en meget intens kamp om Danish Touringcar Championship mellem Casper Elgaard, Århus, og Jan Magnussen, England, så betød udfaldet af Grand Prix Danmark, at pladserne i DTC Cuppen snart er ved at være fordelt.
 

Under lørdagens DTC-afdeling var Michael Carlsen, Vissenbjerg, bedste privatkører, og dagen efter var det Martin Pedersen, Køge, som satte kollegerne i klassekampen på plads. Disse to præstationer betød samtidig også, at det nu kun er de to Peugeot-kørere, som kan vinde DTC Cuppen - så langt er de foran de øvrige konkurrenter.

Men også i deres interne opgør er rollerne så småt ved at være fordelt. Med maksimalt 80 opnåelige points i de sidste to DTC-afdelinger og en afstand på 55 points mellem Carlsen og Pedersen, skal fynboen nærmest snuble fælt, hvis han skal miste DTC Cuppen.

Dette er der imidlertid intet, som tyder på. I hvert fald ikke, hvis man skal bruge Grand Prix Danmark som rettesnor. Her kørte Michael Carlsen fire løb lige efter snoren, blandede sig med profferne, men snublede ikke og sørgede samtidig for at køre så tilpas taktisk, at der stadig kommer masser af points på kontoen.

Men det var dog Martin Pedersen, der var den absolutte stjerne blandt privatkørerne. Det hele startede under Super Pole-konkurrencen forud for lørdagens afdeling, og her blev sjællænderen sendt på banen, mens den var mest våd. Alligevel kørte han tredjebedste tid, og han formåede da også at holde sin plads i løbet bag Jan Magnussen, England, og Henrik Lundgaard, Hedensted. Han måtte dog slippe Jens Edman, Sverige, og Michel Nykjær, Tappernøje, forbi, men da Edman og Lundgaard kolliderede, blev han selv ganske ufrivilligt draget ind i kollisionen og måtte udgå på stedet.

Fra bageste række i finalen viste han dog, at Super Pole-resultatet ikke var nogen tilfældighed, da han kørte sig frem til en generel niendeplads og en andenplads i DTC Cuppen. I søndagens DTC-afdeling var der dog ingen privatister, der kunne følge ham, og han fik to maximumscorer og en enkelt top 5-placering.

Stillingen i DTC Cuppen:

Plac.KørerMærkePoint
1Michael CarlsenPeugeot230
2Martin PedersenPeugeot175
3Jens Reno MøllerBMW143
4Jesper SylvestCitroën136
5René RasmussenToyota124
6Mike LegarthBMW123
-David FalchPeugeot123
8Gunnar KristensenBMW93
-Carsten LeveauBMW93
10Jens EnemarkCitroën91
11Kim Lund JohansenRenault85
12Klaus VernerPeugeot79
13Hans HartmannHonda69
14Jørgen WeinreichToyota57
15Michael KlostermannNissan39
16Per PoulsenNissan18
-John HansenAlfa Romeo18

Læs mere om:
  • 28/08/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •