Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Den Blå Avis MC 600 Challenge

Sensationel sejr til Allan Howard Christiansen

MC600
Challenge 

31/08/05 

Den unge Næstved-kører fik flot debutsejr trods hård modstand
Allan Howard Christiansen, Næstved, fik sit helt store gennembrud ved weekendens Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen.
 

Den 20-årige Yamaha-kører fulgte andenpladsen fra lørsdagens pre-finale op med intet mindre end en sensational debutsejr, da finalen blev kørt i Den Blå Avis MC600 Challenge.

Allerede fra start lagde Allan Howard Christiansen sig i front på sin rød-hvide motorcykel, og over de første mange omgange opbyggede han støt og roligt et forspring, der nåede op på godt tre sekunder, da det var på sit højeste. Til at starte med blev ungersvenden således slet ikke udfordret, men det blev han til gengæld siden.


Allan Howard Christiansen (12) slog alle rivalerne og vandt sin første sejr i Den Blå Avis MC600 Challenge.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

For feltets normalt hurtigste kørere gjaldt det nemlig alle som en, at de startede i den bageste halvdel af feltet, og derfor skulle der mange overhalinger til, inden de kunne komme frem og kæmpe om podiepladserne. Køreren, der lavede det hurtigste avancement, var Nicolai Sørensen, Thisted, som allerede efter første omgang havde sin gule Honda fremme på en tiendeplads. Omgang efter omgang overhalede han konkurrenterne, og på sjette omgang lå han som nummer to.

Allan Howard Christiansens forspring fik han støt og roligt kørt ind, og på den tiende af de i alt femten omgange kom han med det første angreb. Nicolai Sørensen kom forbi, men ikke så snart svarede Allan Howard Christiansen igen og kom atter tilbage i front. Sådan fortsatte det over de næste omgange, men den aggressive kørsel viste imidlertid at være for meget for Nicolai Sørensens dæk. Med tre omgange igen måtte han definitivt overgive føringen til Allan Howard Christiansen, og også Ulrik Døssing, Nielsen, Kjellerup, slap forbi.

Selv om østjyden også havde kørt sig op, så var hans dæk i en langt bedre stand, og på de to sidste omgange havde han således flere overhalingsforsøg på Allan Howard Christiansen, men forbi den unge vestsjællænder kom han aldrig.

Den mesterskabsførende Søren Hole, Kalundborg, var en anden af favoritterne, der startede bagest i feltet. Kawasaki-køreren fulgtes i starten med Nicolai Sørensen op gennem rækkerne, men på fjerde omgang styrtede Steven Tirsgaard, Herning, foran ham. Søren Hole undgik med nød og næppe en påkørsel, men episoden slog ham tilsyneladende ud af rytmen, da hans avancement herefter blev mere behersket. Finaleresultatet blev en syvendeplads, men Søren Hole har stadig et komfortabelt forspring øverst i tabellen.

Ronnie Ourø, Hvidovre, var en anden af feltets unge kørere, som leverede en flot præstation i Den Blå Avis MC600 Challenge. Honda-køreren kørte sig op fra en ottendeplads, og mod slutningen af løbet lykkedes det ham at lukke hullet til Nicolai Sørensen på tredjepladsen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 28/08/05 - Jyllandsringen - MC600 Challenge
  •