Formula Renault
2.0 Nordic Series

31/08/05

Formel Renault Scandinavian Cup- ved Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen
Formula Renault 2.0 bød på dramatik, spændende og tæt race i weekendens løb på Jyllands-Ringen, da Grand Prix Danmark blev afviklet for et stort publikum.

Vejret var med til at skabe spænding under tidtagning og i begge finaler, forskelligt dæk valg blandt kørerne og også med til at krydre oplevelsen, for de fremmødte tilskuere og for dem der fulgte begivenhederne på TV2 ZULU.

Tidtagningen skulle køres tidligt lørdag formiddag, inden banen var tørret op efter nattens regn. Det blev endnu en gang til en kamp mellem Jesper Wulff og Steffen Møller. Tiderne blev bedre omgang for omgang i takt med banen tørrede op, Steffen kørte sig til bedste tid 0,17 sek. hurtigere end Jesper. Ned til tredje bedste kører Micke Ohlsson var afstanden mere end 1 sek.

Heat 1
Til lørdags første løb skulle Steffen Møller og Jesper Wulff starte i forreste række, med svenske Micke Ohlsson og David Björk i anden række. Umiddelbart før start kom der lidt regn, men det var næsten holdt op da kørerne skulle på banen. Der hang stadigvæk nogle mørke skyer over området, så Racing Denmark valgte at sætte regndæk på Jespers bil, det samme gjorde de fleste øvrige kører også. To kører valgte tørvejsdæk, det var Steffen Møller og David Björk, så kortene var blandet godt i feltet.

Alle kører kommer godt fra start, hvor placeringerne er uændret blandt de fire første kører indtil hesteskoen. I indgangen til hesteskoen kører Micke Ohlsson op bag i Jesper Wulff, og Jesper kan ikke forhindre at bilen spinder 180 grader rundt på banen, Jesper spinder hurtigt og præcist bilen 180 grader rundt igen, han har mistet 3 pladser og mere end 7 sek. til Steffen Møller.

Jesper Wulff kører sig op gennem feltet og allerede på fjerde omgang i løbet er Jesper oppe bag Steffen Møller, der forsøger at lukke af for Jesper på indersiden for enden af langsiden, Jesper vælger så at overhale Steffen på ydersiden og kommer forbi. De følgende omgange udnytter Jesper det bedre greb der er i regndækkene til at kører sig til forspring på 4,4 sek. Da der er 4 af de 10 omgange tilbage, skifter overtaget i performance til fordel for tørvejrsdækkende. Nu begynder Steffen langsomt at kører sig ind på Jesper, men Steffen kan dog ikke forhindre Jesper i at vinde sin ottende sejr i serien i år.

Jesper og Racing Denmark er meget tilfredse med sejren. Jesper udtaler: "Jeg forsøgte fra første omgang at vinde så meget tid som muligt i forhold til kørerne på slicks, for mod slutningen af løbet kunne de få fordel af det spor der blev kørt tørt, når vejret skifter er det altid et lotteri at vælge de rigtige dæk og det bedste setup på bilen".

Heat 2
Til søndagens løb i Formula Renault 2.0 skulle Jesper starte fra en tredje plads. Steffen Møller og David Björk havde sikret sig start pladserne i første række, da de i lørdagens løb var hurtigst på tørvejrsdæk mod slutning af løbet.

Historien gentager sig fra lørdagens løb, alle kører kommer godt fra start, hvor placeringerne er uændret blandt de fire første kører indtil hesteskoen. I indgangen til hesteskoen kører Micke Ohlsson op i Jespers baghjul, og Jesper kan ikke forhindre at bilen spinder 180 grader rundt på banen, på grund af trafik må Jesper opgive at komme hurtigt tilbage i den rigtige kørsels retning. Da Jesper får drejet bilen 180 grader rundt, er han henvist til ottende pladsen, og 11 sek. efter Steffen Møller i front.

Jesper Wulff kører sig hurtigt, sikkert og effektivt op gennem feltet, og på 11'th omgang er Jesper oppe på en anden plads, på de sidste 4 omgange kørte Jesper 6 sek. ind på Steffen Møller i front. Efter Jesper kommer David Björk, Johan Stolt og Micke Ohlsson.

"Det var surt at Micke Ohlsson igen kører op bag i mig, for bilen var rigtig god i dag, teamet havde lavet et perfekt setup. Under omstændighederne er jeg godt tilfreds, jeg tror ikke Micke rammer mig med vilje, det er hvad der sker når der køres tæt." Udtalte en rolig og tilfreds Jesper Wulff efter Grand Prix finalen, som han naturligvis havde ønsket at vinde, for tredje gang i fire forsøg.

Jesper Wulff sætter ny banerekord på Jyllands-Ringen i kampen om at nå op til Steffen Møller.