Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Road Racing

AMK klar til hjemmebane weekend

Road Racing 
31/08/05 

Ring Djursland har siden åbningen altid været AMKs hjemmebane, bortset fra nogle kedelige år i 90ernen, hvor banen var lukket for os af miljøhensyn, og i weekenden er de tillbage med DM i Road Racing.
 

I 1980erne kørte AMK nogle internationale stævner på Ring Djursland med gode udenlandske kørere, det blev til i alt 4 styk af slagsen. Gode felter i 125 og 250cc og ikke mindst sidevogne faldt i det betalende publikums smag.

I tiden herefter er det blevet til mindst et årligt stævne på "Ringen", som tradition har AMK kørt årets sidste DM-afdeling, også kaldet DM-finalen.
Desværre har RRFyn "hugget" finalen fra os i år, så Ring Djursland-arrangementet bliver nu næstsidste afdeling.

2005-udgaven bliver med publikum, så må vi se hvordan det spænder af. Kørerne har altid været glade for den kuperede Ring Djursland og der forventes spændende og underholdende løb i alle klasser.

I løbet af de sidste år er der kommet en ny klasse til, classic bike, og der er mange udøvere at sporten i denne klasse i AMK.
Det går knapt så hurtigt, men køreglæden er den samme og publikum får et nostalgisk gensyn med cykler fra dengang og med dejlig lyd.

EM-RR
Efter 6. afdeling af EM-RR på Schleiz-banen, den ældste bane i Tyskland, hvor det blev til en 5. plads, ligger Kenni Aggerholm nu på en samlet femteplads i 250cc. Ved de to resterende afdelinger, Braga i Portugal og Cartagena i Spanien, satser Kenni på podiepladser, nu må vi se om ambitionerne holder.

Den Blå Avis MC600 Challenge Cup
En af AMKs stjerner indenfor RR er Nicolai Sørensen, der nu efter 8. afdeling ligger som nr. 2 i serien efter Søren Hole på Kawasaki. Nicolai er sponseret af Honda. Og kører på en CBR600RR.

Aarhus Motor klub


Læs mere om:
  • 04/09/05 - Ring Djursland - Road Racing - DM
  •