Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Big Mag's Grand Prix Danmark

Danish
Touringcar
Challenge 

31/08/05 

- på Jyllands-Ringen
Weekendens Grand Prix Danmark blev successfyldt for Toyota køreren Jan Magnussen, der her kørte podie placeringer hjem til Team Den Blå Avis.
 

Jan Magnussen sejrede igen
Det blev til endnu en prefinale-sejr samt en femteplads i finalen, da 6. afdeling af DTC blev afviklet på Jyllands Ringen lørdag.

Jan Magnussen startede i sin Team Den Blå Avis Toyota Corolla fra anden position i prefinalen, lige bag holdkammerat Henrik Lundgaard, der havde Pole Position. Jan Magnussen tog dog føringen straks fra start og holdt den fra start til mål, hvor han kunne køre over målstregen til sin sejr nummer 20, hvilket understregede hans position som klart mest vindende kører i DTC.
Andenpladsen i prefinalen gik til mesterskabsførende Casper Elgaard, BMW og på tredjepladsen kom Michele Nykjær, Seat.

Jan Magnussen prefinalesejr betød en startposition som nummer fem i finalen.

Forhåbningerne om at hente flere point på Casper Elgaard i mesterskabsstillingen forsvandt dog i første sving. Jan Magnussen lavede en super start og var på siden af Martin Jensen, der startede fra første position. Martin Jensen havde Michele Nykjær på indersiden og taberen i den kamp, blev Jan Magnussen, der blev skubbet rundt og stod på tværs af feltet i første sving. Jan Magnussen holdt dog gang i bilen, men røg ned på en position som nummer elleve.

Herfra kørte Jan Magnussen sig med flere flotte overhalinger igen op i feltet og mod slutningen af løbet, var han involveret i en tæt kamp med Kurt Thiim, Honda og Philip Andersen, BMW. Til publikums store jubel lykkedes det Jan Magnussen at overhale dem begge på en gang, i en tæt fight mellem sving et og to, hvilket bragte Jan Magnussen op på en femteplads.

Vinder af finalen blev Casper Elgaard, BMW foran Michele Nykjær, Seat og Jan Magnussens holdkammerat Henrik Lundgaard på tredjepladsen. I kampen om mesterskabet mistede Jan Magnussen point til Casper Elgaard, men overhalede Jens Edman, således at han nu er på andenpladsen i mesterskabet.

"Det er lidt ærgerligt, at min femteplads i finalen tager lidt af glæden fra min sejr i prefinalen. De første 200 meter af finalen så det rigtig godt ud, da jeg fik en super start. Desværre havde det nok været bedre ikke at lave så god en start, da det betød at jeg blev involveret i noget tumult i første sving. Herefter var det bare at forsøge at kæmpe sig tilbage i løbet og ser man bort fra resultatet og mesterskabskampen, så var det faktisk et ret fedt løb, med masser af gode dueller og overhalinger - specielt min overhaling af Kurt Thimm og Philip Andersen var jeg ret glad for. Jeg havde planlagt den allerede da vi kørte over målstregen på vej mod svinget, så det var fedt. Bilen kørte fantastisk, så det kunne være blevet til mere, men nu må vi se, hvad der sker i morgen" sagde Jan Magnussen efter løbet.

Syvende afdeling af DTC afvikledes søndag, på Jyllands Ringen ved Danmarks største motorsportsbegivenhed, Grand Prix Danmark. Sejr og tredjeplads til Jan Magnussen
Det blev til en prefinalesejr og en tredjeplads til Jan Magnussen i Team Den Blå Avis Toyota Corolla, da syvende afdeling af DTC i dag blev afviklet ved Grand Prix Danmark på Jyllands Ringen.

Jan Magnussen understregede endnu en gang sin status som mest vindende kører i DTC serien med sin sejr nummer 21, men fik også sat streg under, hvor svært det er for vinderen af prefinalen, at vinde finalen og den store pokal, hvilket ingen kører endnu har præsteret.

Nøjagtig som ved sjette afdeling, der blev afviklet på Jyllands Ringen i går, var det Jan Magnussens holdkammerat Henrik Lundgaard, der startede prefinalen fra Pole Position, med Jan Magnussen i startposition nummer to.
Men straks efter start overtog Jan Magnussen føringen, som han holdt til mål til sin anden sejr på to dage, foran Jens Edman, Peugeot, holdkammerat Henrik Lundgaard og så blev mesterskabsførende Casper Elgaard, BMW, lukket forbi på målstregen til en fjerdeplads af hans holdkammerat John Nielsen.

Med sejren i prefinalen havde Jan Magnussen dog odds imod sig til finaleheatet, grundet reglen om at prefinalesejren bliver byttet ud med en startplacering som nummer fem i finalen.

John Nielsen og Casper Elgaard startede i første række efter deres fjerde og femte plads i prefinalen og de tog starten foran Jan Magnussen og Henrik Lundgaard. Et startuheld gav en periode med safetycar og da løbet atter blev frigivet, var Jan Magnussen straks oppe og presse John Nielsen, der forsøgte at skabe et hul for Casper Elgaard, ved at holde Magnussen bag sig.

Magnussen benyttede en fejl fra John Nielsen til at gå indenom og de to biler ramte hinanden, med det resultat at John Nielsen røg af banen og Magnussens bil blev beskadiget og slået ud af sporing. Det gav en strafbane til Magnussen, der dog kom ud foran Jens Edman, Peugeot. Med en beskadiget bil kom Magnussen dog under pres fra Edman og en lille nedbremsningsfejl betød at Edman udnyttede chancen og smuttede indenom og tog andenpladsen fra Magnussen, der kørte i mål på tredjepladsen foran Team Den Blå Avis holdkammeraten Henrik Lundgaard, der hele weekenden leverede en fantastisk holdpræstation med opbakning til Magnussen.

Sammenlagt betød resultatet, at Jan Magnussen fik dagens højeste pointscore og hentede ind på Casper Elgaard i mesterskabet med kun to afdelinger tilbage.

"Sammenlagt var det en god weekend, med en masse point på kontoen. I dag fik vi hentet lidt ind ind på Casper (Elgaard - red.) i mesterskabet og jeg tror, at vi til næste løb på Padborg er stærkere end her på Jyllands Ringen så mesterskabet er stadig åbent. Vi hentede også en masse point i teammesterskabet, hvilket for os rangerer lige så højt. Det mest positive jeg tager med mig her fra Jyllands Ringen er dog vores præstation som team. Hele Team Den Blå Avis arbejder sammen og Henrik (Lundgaard - red.) leverede virkelig en fantastisk opbakning til mig hele weekenden, selvom det forringede hans egne chancer. Vi kan ikke matche BMW'erne på farten på en hel løbsdistance, men vi forstår at optimere vores chancer, så vi constant ligger pres på dem" sagde Jan Magnussen fra Jyllands Ringen.


Læs mere om:
  • 28/08/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her