Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroen SAXO Cup

Claus Christensen til Grand Prix Danmark

Saxo Cup 
30/08/05 

- på Jyllands-Ringen
Deltagerne i OK Saxo Cup, var en af klasserne ved Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen den forgangne weekend, og her kørte Claus Christensen mange point hjem i kampen om mesterskabet.
 

Fredagens frie træning blev kørt på en fugtig bane, her kunne Claus placere sig som nummer 10 ud af klassens 23 deltagere.
Tidtagningen foregik også på let fugtig bane, men her kunne Claus forbedre sin placering, med det resultat at han sluttede på 7. pladsen 0,3 sekund fra poletiden.
Det blev iøvrigt en af de tætteste tidtagninger denne weekend - ikke mindere end 11 kørere var inden for et sekund!


(Foto: Motorsporten.dk)

Efter tidtagningen, hvor Claus ikke følte at bilen kørte helt optimalt, konstaterede man at dette skyldes en defekt dæktrykmåler, hvilket bevirkede at Claus havde kørt med 5 psi forkert dæktryk.

Til de første af de to løb valgte Claus et 'lidt blødt' setup, da vejret kunne tyde på at banen ville forblive fugtig, men banen tørrede helt op, så Claus måtte kæmpe en del med Saxo raceren for at holde tempo med de øvrige kørere - han kunne dog alligevel fastholde sin 7. plads.

Før starten på det andet løb, så var setuppet justeret til de tørre forhold, og det gav straks pote.
Claus kæmpede sig på de første par omgange op på 4. pladsen, lige bag Tommy Nygaard. Men han måtte konstatere at en ting er at indhente en foran kørende kører, noget andet er at komme forbi, så på trods af mange forsøg på at fravriste Nygaard hans placering, så måtte han blive bag ham, og dermed slutte løbet på 4. pladsen.


(Foto: Motorsporten.dk)

"Da først vi fik styr på dæktryk og setup, så kørte raceren bare perfekt, og i det andet løb følte jeg virkelig at jeg var hurtigere end Nygaard, men han er god til at lukke på de rigtige steder, så istedet for at risikere at vi kørte hinanden af, så valgte jeg tilsidst at blive bag ham" - udtaler Claus Christensen.

Med de to gode placeringer rykkede Claus Christensen op på 4. pladsen i mesterskabet, her hvor der restere endnu fire afdelinger.
De to næste afdelinger i OK Saxo Cup køres den 17. og 18. september på Padborg Park.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • 28/08/05 - Jyllandsringen - Saxo Cup
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her