Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

To sejre til Casper Elgaard

Danish
Touringcar
Challenge 

29/08/05 

Team Essex Invest sejrede i begge finaler ved Danmarks Grand Prix
Team Essex Invest havde en god weekend ved Danmarks Grand Prix på Jyllands Ringen. Casper Elgaard kom ovenpå igen, efter den triste weekend på Ring Djursland, og vandt finalen både lørdag og søndag. Sammen med en 2. plads og en 4. plads i prefinalerne, betød det, at han fik udbygget sin føring i kampen om mesterskabet. Elgaard fører nu med ti point foran Jan Magnussen.
 

Det startede ellers ikke alt for lovende. På trods af tre biler i Super Pole så gik det ikke godt. De tre BMW'er besatte nemlig de sidste tre pladser i Super Pole'en. Værst var det gået for John Nielsen der måtte en tur i sandkassen. "Vi begik den fejl, at vi ikke havde varmet vores regnvejrsdæk op, så der var ikke nok bid i dem", forklarede John Nielsen.


Casper Elgaard på vej mod sejr.
(Foto: Motorsporten.dk)

Men da pre-finalen startede lørdag eftermiddag, gik det hurtigt fremad. Specielt for Casper Elgaard der fik kæmpet sig fra sin startplacering som nr. 11 op til 2. pladsen. "Jeg havde ingen vægt i bilen, og jeg havde på forhånd bestemt mig til at være mere aggressiv end tidligere. Der skulle ikke tænkes så meget. Og heldigvis lykkedes alle mine overhalingsforsøg og jeg kom helt frem til en 2. plads", fortæller Casper Elgaard.

Senere vandt han så finalen efter at have overhalet den førende Henrik Lundgaard på anden omgang. "Jeg startede som 4'er i finalen, og havde udtænkt en plan for hvordan jeg skulle komme i front i første sving. Men starten gik meget tidligt. Og det virkede som om det overraskede det meste af feltet. Jan Magnussen fik lavet en god start, men jeg formåede alligevel at holde ham bag mig. Jeg fik lavet et hul, men så kom der Safety Car på banen. Det betød at Michel Nykjær halede ind på mig. Men efter et par tætte omgange fik jeg igen skabt et hul og kunne køre sejren hjem.


John Nielsen havde meget ballast om lørdagen.
(Foto: Motorsporten.dk)

John Nielsen sluttede på en 6. plads i pre-finalen og en en 4. plads i finalen. "Det var det bedste det kunne blive til med de 45 kg. ballast jeg havde i bilen", sagde han efter løbet. Philip Andersen sluttede på 7. pladsen i begge løb. I Super Pole blev han nummer 10 og skulle dermed starte foran både Casper Elgaard og John Nielsen. "Jeg skulle passe på ikke at ødelægge noget for dem, samtidig med at jeg skulle køre mit eget løb. I finalen ligger jeg på en god 5. plads, da der kommer Safety Car på banen. Det betyder at Jan Magnussen og Kurt Thiim haler ind på mig. Og for enden at langsiden kommer de så forbi begge to. Andre ville jeg kunne have holdt bag mig, men de to vil altså forbi, når de vil forbi", udtaler Philip Andersen.


Philip Andersen fik gode point på Jyllands Ringen.
(Foto: Motorsporten.dk)

For Jens Reno Møller blev lørdagen en blandet affære. I pre-finalen hænger han på Michael Carlsen, men halvvejs gennem løbet opstår der et hul mellem dem og Møller må tage til takke med 2. pladsen i Privat Cuppen. "I finalen går det også godt. Jeg prøver at holde Edman bag mig, da jeg ved det er vigtigt for teamet. Men han rammer mig to gange og jeg snurrer rundt. Selv må han udgå, men jeg røg tilbage i feltet. Jeg bliver nummer 5 i Privat Cuppen og rykkede op på den samlede andenplads", fortæller Jens Reno Møller.

Desværre for Jens Reno Møller var lørdagen hans bedste dag på Jyllands Ringen. Om søndagen udgår han i begge løb. I begge tilfælde efter nærkontakt med konkurrenter. "I pre-finalen er det Jesper Sylvest der laver en svinestreg på mig. Vi ligger side om side, med mig inderst og han giver mig ikke nok plads. Jeg rammer ham derfor, men giver ham plads til at redde den. Ved næste sving kører han mig simpelthen af banen", siger Jens Reno Møller, og fortsætter: "I finalen ved jeg ikke helt hvad der sker. Jeg kommer godt fra start, men havner i en sandwich mellem to biler og ryger op i luften og rammer hårdt ind i barrieren - og der slutter løbet så".


Jens Reno Møller mens bilen endnu var intakt.
(Foto: Motorsporten.dk)

Så gik det bedre for Philip Andersen, der i søndagens pre-finale fik den tredje 7. plads i weekenden. "Jeg ligger 6'er, men bliver snydt af Michel Nykjær til sidst og må så nøjes med en 7. plads. I finalen får jeg igen en god start, men kører sammen med Martin Jensen. Jeg snurrer rundt og havner allerbagerst. Heldigvis kommer der en Safety Car på banen og jeg kan lukke hullet op til feltet. Og så gav jeg den gas! Jeg fik overhalet mange biler og sluttede på en 9. plads. Generelt er jeg godt tilfreds. Jeg fik en masse gode point og jeg fik vist at jeg er hurtig.

John Nielsen havde også en blandet søndag. I pre-finalen ligger han længe på en 4. plads, men giver på målstregen plads til Casper Elgaard, som tidligere havde lukket John Nielsen forbi. "Det var et taktisk løb. Planen er at følge med Edman og så ellers sikre første startrække til finalen. I finalen lader jeg Casper Elgaard få et lille hul, både ved starten og efter perioden med Safety Car. Så har jeg et sammenstød med Magnussen, hvor han skærer kurven af, rammer mig og sender mig ud af løbet. Typisk så får han kun en lille straf - en strafbane. Andre ville have fået en stop&go straf for den samme forseelese", udtaler John Nielsen.


Tre Essex kørere før løbet.
(Foto: Motorsporten.dk)

Om lørdagen havde Casper Elgaard ingen ballast i bilen, men om søndagen havde han 45 kg. Alligevel bliver det til en 4. plads og en sejr. "De 45 kg. kunne mærkes. Vi kunne godt følge med, men der var ikke det overskud som der var lørdag. Jeg lod John Nielsen komme forbi, fordi han virkede hurtigere mig. Men på målstregen lod ham mig komme tilbage. Der var ingen grund til at satse for at få et eller to point mere, når man nu kunne se frem til at holde på forreste række i finalen", fortæller Casper Elgaard. "I finalen lader John mig komme forbi og få et hul. Jeg havde ikke foventet at vinde finalen, med den ballast. Men det kører godt for mig og jeg ligger lidt alene - heldigvis - det er ikke sjovt at skulle slås med 45 kg. ekstra i bilen".


Klar til løbet.
(Foto: Motorsporten.dk)

Efter weekenden kunne teamejer Peter Halvorsen gøre status: "Det vigtigste er at Casper er nummer et og at teamet er nummer et. Det er en superspændende kamp mellem Magnussen og Casper. Men det er uretfærdigt at Magnussen slap med en strafbane - andre ville have fået en stop&go straf for det han lavede. Jeg vil gerne sige at Magnussen kørte nogle fantastiske løb denne weekend, men han skulle have haft en hårdere straf".

"Nu ser vi frem til Padborg", siger John Nielsen. "Team Essex Invest havde en god weekend på Jyllands Ringen og Casper Elgaard fik udbygget sin føring i mesterskabet. Jens Reno Møller er uheldig at havne i den sandwich, men bilen skal nok blive klar igen. Og Philip Andersen kom ud af den dumme rytme han har været i og fik vist hvad han kan". Om de resterende to løb og mesteskabskampen siger Casper Elgaard sejrssikkert: "Jeg har et forspring på 10 point og det forsvinder ikke!".

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 28/08/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her