Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Falch på podiet

Danish
Touringcar
Challenge 

29/08/05 

En weekend med problemer blev kronet med en podieplads
Weekendens Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen blev en weekend med meget blandede resultater for LV-Motorsport og deres to kørere Klaus Verner og David Falch.
 

Weekenden bød på dobbelt program for deltagerne i Danish Touringcar Championship (DTC), således at der blev kørt fuldt program både lørdag og søndag.

Faktisk så startede det hele, noget usædvanligt, allerede om fredagen, hvor der blev kørt en fri træning.
Denne træning blev kørt på en regnvåd bane, lige noget der passede Klaus Verner, der her placerede sig på 5. pladsen, kun 0,113 sekund fra den hurtigste kører.
David Falch kørte 15. hurtigste tid, og var dermed placeret midt i det store felt.


Den regnvåde banen passede Klaus Verner perfekt.
(Foto: Motorsporten.dk)

Fredag aften spillede DTC kørerne (FC DTC) mod FC Zulu på Hammel stadion, her var David Falch på holdet.
Kampen endte, som speakeren udtalte det, med en uretfærdig sejr til FC Zulu.
Kampen blev spillet for at rejse penge til Red Barnet.


David Falch kæmper med to 'Zulu krigere'.
(Foto: Motorsporten.dk / Anders Molin)

Lørdagens program startede med en tidtagning, her placerede teamets to kørere sig på henholdsvis 17. og 19. pladserne, med Klaus foran David.

Med startplaceringer 'syd for' midten af feltet, så var der lagt op til hårdt arbejde for begge kørere til det første af dagen to løb, hvor de styrede sig fri at problemer og uheld, således at de efter de 13 omgange kunne køre over målstregen som nummer 13. og 14.
Igen her var det Klaus der var hurtigst af de to LV-Motorsport kørere.


Klaus Verner krydsede målstregen 0,463 sekund foran David Falch i lørdagens prefinale.
(Foto: Motorsporten.dk)

Begge teamets Peugeot 307 racere var dog på grund af mekaniske problemer, forhindret i at deltage i det andet løb.

I søndagens tidtagning var rollerne byttet om i LV-Motorsport, her var det David der sluttede foran Klaus, de besatte her 11. og 17. pladserne.

11. pladsen til David betød at han skulle køre med i Super Pole, og igen her kunne han sætte 11. bedste tid.

Det første af søndagens to løb var meget hårdt, og der blev kæmpet tæt om placeringerne, alligevel kunne Klaus køre sig et par pladser frem, således at han sluttede på 15. pladsen, hvorimod David måtte afgive en enkelt placering, således at han kørte over målstregen som nummer 12.

Søndagens andet løb - Grand Prix Finalen - blev skæmmet af et voldsomt uheld forrest i feltet allerede inden de nåede det første sving, men heldigvis slipper begge LV-Motorsport's kørere forbi uden at blive involveret i det.


David Falck var 'flyvende' i søndagens finaleløb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Men for Klaus varede lykken ikke længe, efter syv omgange knækkede der en trækaksel på hans racer, og han parkerede sin racer uden for banen.
David derimod har virkelig farten og heldet med sig i dette løb, og han kører sig op på en 6. plads - hvilket er teamets hidtil bedste placering i et DTC løb.
6. pladsen generelt rækker til en 2. plads i privatkørernes cup, DTC Cuppen, så dermed var årets anden podie placering i hus.


David Falck (tv) på podiet sammet med løbets vinder Martin Pedersen samt Gunnar Kristensen (th) på 3. pladsen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det er med lidt blandede følelser at David Falch ser tilbage på weekendens Grand Prix:
"Lørdagen tror jeg bare vi skal lade gå i glemmebogen, og så glæde os over søndagens resultat. Efter lørdagen kørsler ændrede vi setup på raceren, og det gav en markant fremgang, det var bestemt medvirkende til at jeg kom i Super Pole, og at jeg kørte en god omgang der. I det første af løbene fik jeg en lidt dårlig start, og efter et par omgange begyndte jeg at få problemer med bagvognen. Det viste sig i pausen at en arm til den bagerste krængnings stabilisator var knækket, så den nåede mekanikerne at skiftet i den korte pause. I det andet løb var jeg heldig ved at jeg kunne styre mig uden om startuheldet, men på anden omgang fik jeg problemer med mit spærredifferentiale, hvilket gav mig lidt problemer på vej ud af svingene, men alligevel kan jeg køre en god placering hjem" - udtaler David Falch.

"Jeg er selvfølgelig ked af det på Klaus Verners vegne, men selvfølgelig ovenud lykkelig for David Falch's flotte resultat" - udtaler sportsdirektør Lars Vendelbo - "problemet med knækkede trækaksler var vi ikke ene om denne weekend - også Peugeot Sports kørere knækkede deres aksler, så nu bliver de alle sendt til analyse, så vi helst ikke skulle kunne løbe ind i det problem fremover. Med det gode resultat, og den fart som Klaus havde i bilen før sit uheld, så glæder vi os nu til det næste løb, som skal køres på Padborg Park, en af de baner vi har trænet en del på i år."

Efter Grand Prix weekenden er David Falch rykket op på 13. pladsen i kørernes mesterskab, Klaus Verner ligger på 20. pladsen.
I DTC Cuppen er David på 7. pladsen, og Klaus på 12. pladsen.
I team mesterskabet er LV-Motorsport nu rykket op på 8. pladsen.

Næste løb for LV-Motorsport i DTC mesterskabet bliver Padborg Super Prix den 17. og 18. september på Padborg Park, og årets sidste DTC løb - DM Finalen - køres på Jyllands-Ringen den 1. og 2. oktober.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 28/08/05 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her